Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

331.000 nordmenn spiller poker

Bare 18 prosent av Norges befolkning støtter forbudet mot poker.

Publisert

Om lag 60 pokerspillere i Norge gikk sammen for å finansiere en markedsundersøkelse om det kontroversielle kortspillets posisjon i befolkningen.

Åtte prosent spiller poker
- Undersøkelsen ble gjennomført for å kunne stille med skikkelige tall i debatter rundt poker, forteller initiativtaker Dag Martin Mikkelsen til Nettavisen.

- Så langt har vi måttet forholde oss til antakelser når det gjelder antall pokerspillere i Norge. Med denne undersøkelsen har vi fått konkrete tall på omfanget, sier Mikkelsen videre.

Synovates undersøkelse viser at cirka tre prosent av Norges befolkning spiller poker kun på nettet, tre prosent spiller kun live og to prosent gjør begge deler. Totalt spiller cirka 331.000 personer i Norge poker.

- Jeg personlig ser dette som veldig oppløftende tall med tanke på legaliseringsarbeidet i Norge. Når over 300.000 nordmenn er aktive pokerspillere, sier det seg selv at ren kriminalisering ikke er hensiktsmessig, mener Mikkelsen.

Størst i Oslo
Undersøkelsen, som ble gjennomført den siste uka i januar og inneholder svar fra 1006 respondenter, viser at 21 prosent av nordmenn i aldersgruppen 15-24 år spiller poker.

- 15-24-åringer, menn og oslofolk er overrepresenterte blant pokerspillerne, forteller forskningsleder Merete Helle i Synovate til Nettavisen.

Initiativtaker Dag Martin Mikkelsen gleder seg kanskje mest over at bare 18 prosent av befolkningen er for et totalforbud mot å spille livepoker.

- Alt tyder på at en regulering av poker er til det beste for alle, mener Mikkelsen.

Helle påpeker imidlertid at veldig mange nordmenn ikke har en formening om dette spørsmålet.

- 34 prosent av den norske befolkning er imot et totalforbud mot å spille livepoker. Størsteparten av befolkningen har dog ingen formening om saken - og dette er det jo viktig å ta høyde for når konklusjoner skal trekkes, sier Helle.

- Trenger en regulering
Mikkelsen, som selv regnes som en av landets beste spillere, mener at politikere må sette seg inn i hva dette kortspillet er og hvor mye ferdighet som spiller inn.

- Det er klart at noen få har problemer i forhold til poker. Selv om kun 81 av over 300 000 pokerspillere ringte inn til hjelpelinjen i første halvår av 2010, så må disse enkeltmenneskene tas på alvor. Dette gjøres best gjennom en regulering hvor man kan sette begrensning på innsats og spilltyper, sier Mikkelsen til Nettavisen.