<b>VERDENSREKORD: </b>Slik ser det ut når 2505 nakne damer kaster seg uti iskaldt vann for å sette verdensrekord i nakenbading - og samle inn penger mot kreft.
VERDENSREKORD: Slik ser det ut når 2505 nakne damer kaster seg uti iskaldt vann for å sette verdensrekord i nakenbading - og samle inn penger mot kreft. Foto: Clodagh Kilcoyne (REUTERS / NTB Scanpix)

Verdensrekord i nakenbad

2505 nakne damer

Det er det som skal til for å sette verdensrekord i nakenbad - og gi en solid langfinger til kreft.

Publisert Oppdatert

I 2015 satte 786 personer rekord i nakenbading i Perth i Australia da de plasket rundt uten en tråd på kroppen for å fremme en positiv holdning til kropp.

Den rekorden er nå grundig slått. Hele 2505 nakne damer la på svøm i det iskalde vannet utenfor Magheramore sør for Dublin i Irland lørdag 9. juni 2018.

I 12 grader celsius svømte de i minst fem minutter for å få godkjent rekorden, opplyser Lucia Sinigagliesi i Guinness World Records til nyhetsbyrået Reuters.

Svømmeturen ble i år arrangert til inntekt Aoibheann’s Pink Tie, en veldedig organisasjon for kreftsyke barn.

<b>TIL HELVETE MED KREFT: </b>2505 nakne damer knuste verdensrekorden i nakenbading, men den egentlig grunnen bak arrangementet var også klar og tydelig.
TIL HELVETE MED KREFT: 2505 nakne damer knuste verdensrekorden i nakenbading, men den egentlig grunnen bak arrangementet var også klar og tydelig. Foto: Clodagh Kilcoyne (REUTERS / NTB Scanpix)

Svømmeturen har vært en årlig hendelse siden 2013, og ble satt i gang av irske Dee Featherstone etter at hun måtte fjerne et bryst på grunn av kreft.

Så langt har de nakne damene samlet inn om lag 1,5 millioner kroner, ikke inkludert årets innsamling.

- Det var fantastisk. Jeg har aldri vært naken foran noen andre enn mannen min, og det var strålende og styrkende. Vi kommer alle i forskjellige størrelser, fasonger og aldre, så det var bare helt supert, sier en av deltakere til nyhetsbyrået etter nakenbadet.

Arrangementet er for øvrig kun for damer.

<b>VARMET SEG I SOLEN: </b>Mange benyttet anledningen til å varme seg i solen før de hoppet i havet. Vannet målte bare 12 grader celsius.
VARMET SEG I SOLEN: Mange benyttet anledningen til å varme seg i solen før de hoppet i havet. Vannet målte bare 12 grader celsius. Foto: Clodagh Kilcoyne (REUTERS / NTB Scanpix)
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her