ZARA LARSSON: Den svenske artisten, bloggeren og feministen Zara Larsson har nærmere én million følgere på Instagram. Et av hennes nylige bilder utfordrer Instagrams forbud mot å vise bare brystvorter. Her er hun fotografert i forbindelse med et intervju på den amerikanske radiokanalen Y 100.
ZARA LARSSON: Den svenske artisten, bloggeren og feministen Zara Larsson har nærmere én million følgere på Instagram. Et av hennes nylige bilder utfordrer Instagrams forbud mot å vise bare brystvorter. Her er hun fotografert i forbindelse med et intervju på den amerikanske radiokanalen Y 100. Foto: Larry Marano Getty Images

Zara Larsson

Zara Larsson utfordrer Instagram med bar brystvorte

Politisk puppeglipp?

Husker du Zara Larsson? I januar eksploderte den svenske artisten, bloggeren og feministen i sosiale medier med en melding til alle menn som mener de er så godt utrustet at de ikke kan bruke kondom.

Zara Larsson motbeviste påstanden med et bilde hvor hun hadde tredd en kondom over foten og nesten opp til kneet.

Nå er Zara på ferde igjen, og også denne gangen er det en kroppsdel som står i sentrum, den beryktede brystvorten.

Free the Nipple

Instagram sensurer så og si alle bilder av kvinnens brystvorter, noe som får kvinner til å protestere ved nettopp å utfordre Instagrams sensurpolitikk gjennom #FreeTheNipple-kampanjen.

#FreeTheNipple

 

"Free the nipple"-kampanjen er en likestillingsbevegelse som fokuserer på dobbeltmoralen rundt at kvinners brystvorter blir sensurert, men ikke mannens. Regissøren av filmen "Free the Nipple", Lina Esco, krediteres med å ha sparket det hele i gang.

Målet med kampanjen er ikke at kvinner skal kunne gå toppløs hvor enn de måtte føle for det, men å strippe samfunnet for seksualiseringen av kvinnens overkropp, og forsøker å sette fokus på hykleri og inkonsekvens i kulturen og rettsystemet.

Til syvende og sist vil kampanjen avkriminalisere toppløshet for kvinner, styrke kvinner i alle vestlige land og bidra til global likestilling mellom kjønnene.

Kilde: Wikipedia.

#FreeTheNipple utfolder seg ofte i en slags humoristisk protest mot at kvinner ikke får vise brystene der menn kan. Det er filmskaperen Lina Esco som krediteres med å ha sparket det hele i gang i juni 2014 (se faktaboks).

Les også: Hundrevis av toppløse kvinner stormer Twitter

Den halvt norske supermodellen Chrissy Teigen er en av de mest kjente aktivistene, og utfordrer jevnlig Instagram med toppløsbilder.

- Er det virkelig en så stor greie?

Da Zara Larsson nylig knipset en fotoserie for danske 1120, så hun muligens sitt snitt til en politisk puppeglipp og publiserer sitt bidrag til kampanjen.

- Er dette virkelig en så stor greie? spør hun sine 930.000 følgere på Instagram, og høster nærmere 100.000 favorittmarkeringer.

Bildet er ikke tagget med #FreeTheNipple, som kan være en av årsakene til at bildet i skrivende fremdeles ligger ute.

Is it really that big of a deal? @theeleventwenty #1120

Et bilde publisert av Zara Larsson (@zaralarsson) mandag 05. Okt.. 2015 PDT


Zara Larsson er for øvrig aktuell med med singelen "Never Forget You" sammen med MNEK, så det skader neppe med litt ekstra oppmerksomhet nå.

Her er flere av bildene Zara Larsson knipset for 1120.
Promotion med annonselenker

Du vil ikke tro hva denne mobilen tåler!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.