Arkeologer fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) har gjort et unikt funn av en gullring fra middelalderen i Kong Oscars gate i Bergen.
Arkeologer fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) har gjort et unikt funn av en gullring fra middelalderen i Kong Oscars gate i Bergen. Foto: NIKU/NTB scanpix

Unikt funn av gullring i Bergen

I Kong Oscars gate i Bergen har arkeologene de siste ukene gjort flere funn, toppet av en gullring fra middelalderen med det som sannsynligvis en ametyst.

Funnet ble gjort av arkeologer fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU). De har avdekket ulike gjenstander i både gull, sølv, agat og rav.

Funnet av gullringen fra middelalderen omtales som spektakulært. Den er intakt og har smykkestein som trolig er en ametyst.

– Ringen har sannsynligvis en gang vært eid av en av byens flottere menn, kanskje en biskop. Ametyst var i middelalderen kjent som «biskopssten», fordi den ofte ble brukt av geistlige, sier utgravningsleder Ingrid Rekkavik, som fant ringen.

Ringen er på 23 karat gull og stammer fra høymiddelalder. Den er muligens gått tapt for den opprinnelige eieren under en brann.

Ringen ble funnet tre meter under asfalten, og funnstedet er nå fylt igjen. (©NTB)


Har du fått med deg denne?

Shopping med annonselenker

Opptil 50 prosent rabatt på alt fra høst- og vinterkolleksjonene

Shopping med annonselenker

Spar opp til 50% på høst- og vinterkolleksjoner!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.