TORPEDOBÆRER: Russlands ubåter i Borei-klassen ble opprinnelig designet for å frakte interkontinentale raketter. Nå er klassen pekt ut som bærere av den nye dommedagstorpedoen «Status-6» skriver Vi Menn.
TORPEDOBÆRER: Russlands ubåter i Borei-klassen ble opprinnelig designet for å frakte interkontinentale raketter. Nå er klassen pekt ut som bærere av den nye dommedagstorpedoen «Status-6» skriver Vi Menn. Foto: Wikipedia

Skrekkvåpen

Status-6: Russland er i ferd med å utvikle dommedagstorpedo

Med 100 megatonns atomladning vil torpedoen drukne alt liv. De som ikke dør umiddelbart har liten sjanse i den radioaktive strålingen.

Den verste bomben menneskene noensinne har laget, er hydrogenbomben kjent som «Store Ivan» eller «Tsar Bomba».

Med en sprengkraft på 50 megatonn TNT er «Tsar Bomba» den største bomben som er konstruert og detonert.

Da den ble sluppet over det sovjetrussiske atomprøvefeltet Mitjusjikhabukta på Novaja Semlja i 1961, kunne man se lysglimtet 2000 kilometer unna, og ildkulen som oppsto da den detonerte ble 8 kilometer bred og utga så intens varme at man ville ha pådratt seg tredjegradsforbrenning i en radius av 100 km.

Trykkbølgen gjorde skader på bygninger 1000 km unna, rystelsene som følge av smellet oppnådde 7,2 på richters skala og soppskyen steg 64 km til vers.

Men dette skrekkvåpenet er bare halvparten så kraftig som masseødeleggelsesvåpenet som angivelig er under utvikling i Russland.

Det skriver Vi Menn i nummeret som er ute nå.

FOKUS PÅ RUSSLAND: I siste nummer setter Vi Menn fokus på våre naboer i øst, som bidrar til å  viske ut skillet mellom krig og fred, driver med snikangrep og provokasjoner - også i Norge - og utvikler nye skrekkvåpen.

Status-6

Det nye våpenet kalles Status-6, og dets eksistens ble tilsynelatende utilsiktet filmet av den russiske statskanalen «Kanal 1», som fanget opp detaljer fra en militær plansje under et møte president Vladimir Putin hadde med forsvarsdepartementet og militærindustrien i Sotsji i 2015.

Plansjen beskrev et undervanns-masseødeleggelsesvåpen kalt «Status-6». En gigantisk torpedo med atomladning konstruert for å «ødelegge viktig infrastruktur i fiendtlige kystområder og å garantert skape varig utryddelse av store områder ved hjelp av radioaktiv forurensning», skriver Vi Menn.

Pentagon har bekreftet at våpensystemet er under utvikling. Den har også fått betegnelsen «Kanyon».

Utsletter Østfold, Vestfold og Oslo-gryta

Ifølge den statsstyrte avisen Rossiskaya Gazeta er Status-6 en krysning mellom en gigantisk torpedo og en selvstyrende drone. Sannsynligvis er den 24 meter lang og 1,6 meter i diameter. Den innebygde atomreaktoren gir en toppfart på 180 km/t og rekkevidde på 10.000 kilometer.

Den skal også operere på dyp ned til 1000 meter for å unngå å bli oppdaget av NATOs undervannslytteutstyr. Fra hvor som helst på den nordlige halvkulen er den i stand til å nå USAs kystlinje. Den skal i tillegg være svært vanskelig å oppdage ettersom den er svært stillegående i lavere hastigheter.

MILLIONER AV DØDE: Denne datasimuleringen på russisk Wikipedia illustrerer den fryktelige kraften i våpenet. Antatt antall døde er 16,4 millioner mennesker.

Atomladningen med en sprengkraft på 100 megatonn er det som virkelig skremmer. Effektene av en slik detonasjon er ufattelige:

Ifølge eksperter Vi Menn har snakket med vil en undervannseksplosjon på denne størrelsen produsere en flodbølge på opptil 500 meters høyde.

Et tenkt scenario der torpedoen går av i Ytre Oslofjord vil dermed drukne mesteparten av alt liv i Østfold og Vestfold før tsunamibølgen river med seg alt på sin vei langs Sørlandskysten og innover Oslofjorden. Kun de høyereliggende delene av Oslo-gryta vil unnslippe, men den radioaktive bølgen vil gjøre store deler av Sør-Norge ubeboelig i generasjoner.

IKKE SÅ HEMMELIG: Den lekkede plansjen med beskrivelse av Status-6-torpedoen har også dukket opp på russisk Wikipedia.

Lekkasjen var sannsynligvis nøye planlagt

Den amatørmessige håndteringen av informasjon rundt et nytt masseødeleggelsesvåpen i tillegg til at to statlige medier samt Putins talsmann Dmitrij Peskov har omtalt «Status-6» tyder på at lekkasjen om våpenet var planlagt fra Russernes side.

- Russerne er eksperter på propaganda og villeding med en strategi om å overdrive. Jeg tror det er god grunn til å ta opplysningene om sprengkraft og rekkevidde med en klype salt. Samtidig er situasjonen i dag farligere enn under den kalde krigen. Den gangen var Norge og Nord-Europe en buffersone mellom øst og vest med selvpålagte restriksjoner. I dag har Norge gått fra å være en buffer til å bli et springbrett for USA. Paradokset er at jo mer gjensidig opprustning, jo mindre sikkerhet for begge, sier fra oberstløytnant Tormod Heier ved Forsvarets høgskole til Vi Menn.

Les alt om Russlands nye supervåpen og stadig nye provokasjoner blant annet overfor Norge i siste nummer av Vi Menn.

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.