Skotske forskere tror de har funnet grunnen til at menn synes slanke kvinner er attraktive.
Skotske forskere tror de har funnet grunnen til at menn synes slanke kvinner er attraktive. Foto: Colourbox

Helse

Forskere: - Derfor vil menn ha slanke kvinner

Lav kroppsmasseindeks forbindes med sunnhet, ungdommelighet og fruktbarhet.

Tradisjonelt sett har fyldige former blitt sett på som et sunnhetstegn blant de forskjellige kulturene på jorda. 

Forskere har forklart dette med at menn instinktivt ble tiltrukket av kvinner med mer kroppsfett, blant annet fordi disse ville være i stand til å overleve perioder med dårlig tilgang på mat.

Ny forskning viser at dette sannsynligvis ikke stemmer.

Kroppsideal

I en studie utført av universitetet i Aberdeen, Skottland fant forskerne tegn på at dette ikke lenger er tilfelle, melder Mail Online. I dag forbinder man sunnhet, ungdommelighet og fruktbarhet med slanke kropper, i motsetning til tidligere tiders fyldige kroppsideal.

Først lagde forskerne en matematisk modell basert på forholdene mellom overvekt, forventet levealder og fruktbarhet. I følge den matematiske modellen ble det forventet at en kroppsmasseindeks på mellom 24 og 24,8 ville være mest attraktiv.

Dette testet man så ut på 1300 personer i ti forskjellige land.

Deltakerne fikk blant annet utdelt bilder av 21 kvinner med forskjellig nivåer av kroppsfett, og ble bedt om å rangere de fra minst attraktiv, til mest attraktiv.

LES OGSÅ: Skapte storm da han gikk ut mot «pappakroppen»

Likt hos menn og kvinner

Resultatene var de samme blant menn og kvinner, i alle landene. Bildene med de tynneste personene, som hadde en BMI på rundt 19, ble rangert som de mest attraktive. Dess høyere BMI på de avbildede personene, dess mindre attraktive var de for svarpersonene.

I følge Mail Online er kjendiser som Angelina Jolie og Gisele Bundchen eksempler på kvinner med en BMI på rundt 19.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Resultatene var altså ikke det man hadde forventet ut ifra den matematiske modellen. Forskerne tror svaret ligger i oppfatningen av alder. Når deltakerne i undersøkelsen ble spurt om alderen til de avbildede personene, så man at fedme ble forbundet med alder.

Forskerne la derfor til alder som en faktor i den matematiske modellen. Dette endret den forventede optimale BMI til mellom 17 og 20. Noe som altså samsvarer med funnene i undersøkelsen.

LES OGSÅ: Fem vanlige myter du må slutte å tro på

Forskere: Det er nyttig å være lubben

Ungdommelighet

Funnene kan tyde på at menn synes slanke kvinner er attraktive fordi vi forbinder slankhet med ungdommelighet, sier professor John Speakman.

Speakman sier dette også kan tyde på at evnen til å overleve perioder med lite mat, ikke spiller så stor rolle for hva vi oppfatter som attraktivt, som man tidligere har trodd.

Forskerne vil nå gjennomføre samme studie med fokus på attraktivitet hos menn.

LES MER: - Jeg ville ikke være slik lenger

Forskere kan ha funnet den ultimate kuren mot fyllesyke

1000 kvinner: - Slik ser den perfekte mannen ut

Promotion med annonselenker

10 kule fordeler for boligkjøpere!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.