Edderkoppen på størrelse med en hundevalp

Insektsforskeren hørte skrittene i mørket.

Post by Side3.


Da insektsforskeren Piotr Naskrecki for en stund tilbake var på kryp-jakt i Guyana i Sør-Amerika, hørte han om natten tydelige skritt i det tørre løvverket.

Lyset fra lommelykten fanget imidlertid ikke en gnager, som han forventet, men en edderkopp på størrelse med en hundevalp.

Nascrecki har skrevet om møtet på bloggen thesmallmajority.com, og takket være bilder som kan få det til å kaldt nedover ryggen på flere enn araknafober, har verdens største edderkopp igjen havnet i søkelyset.

Flotte bilder av det fascinerende vesenet er publisert her.

Verdens største edderkopp

Goliattarantellen regnes for å være verdens største edderkopp, først og fremst på grunn av massen. Den kan bli 170 gram tung. Omfanget på opp mot 30 centimeter inkludert de hårete bena er heller ikke verst, men den gigantiske "huntsman" som ble oppdaget i 2001 er antagelig litt større.

Den lever i Sør-Amerika, hvor den graver seg ned i hull i bakken, og kan  bli 40 år gammel. Men til tross for sitt avskrekkende ytre, er Goliattarantellen stort sett harmløs for mennesker.

Harmløs - for mennesker

Med 2,5 cm lange giftklør trenger hogget lett gjennom huden, men det kan sammenliknes med et vepsestikk, ifølge National Geographic. Edderkoppen kan angripe mennesker om den føler seg truet, men det skal veldig sjeldent være behov for medisinsk hjelp.

Da er det verre om du er mus, frosk eller til og med en giftig slange. "Goliat" er en bakholdsangriper av rang og evolusjonen har gjort edderkoppen til den perfekte drapsmaskin.

Edderkoppen er aktiv om natten. Den spinner et fint nettverk av "snubletråder" langs bakken, som varsler om et bytte er nært. Selv med åtte øyne, ser den ganske dårlig. Men når byttet først er innenfor rekkevidde, er det så godt som ferdig servert ...


Her er noen videoer av tarantellaen i aksjon:

Slik fikk tarantellen navnet "goliath birdeater"


Dette klippet fra National Geographic er blant nettsidens mest populære:


Og her gafler Goliattarantellen i seg en mus:Promotion med annonselenker

Crazy deals: 5 kupp du gjør på salget

Promotion med annonselenker

Derfor er denne bilen perfekt for norske forhold

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.