UNGDOMSDRIKK: Tenåringer mellom 15 og 17 som blander sprit og energidrikker står i større fare for å utvikle skadelige drikkevaner enn ungdommer som drikke alkohol på andre måter, viser ny forskning.
UNGDOMSDRIKK: Tenåringer mellom 15 og 17 som blander sprit og energidrikker står i større fare for å utvikle skadelige drikkevaner enn ungdommer som drikke alkohol på andre måter, viser ny forskning.

Vitenskap

Derfor skal du ikke blande alkohol og energidrikker

- Urovekkende konsekvens, sier lederen av forskningen.

Tenåringer mellom 15 og 17 som blander sprit med energidrikker står i vesentlig større fare for å utvikle farlige drikkemønstre, skriver  Medical Daily.

Forskning utført ved universitetet i Dartmouth viser at blant ungdommene som blandet sprit og energidrikker var det fire ganger vanligere med markører på risikofylt drikking sammenliknet med ungdommer som drakk alkohol på andre måter.

Professor Jennifer Emond har funnet en urovekkende sammenheng mellom ungdoms drikkevaner og blandingen av alkohol og energidrikke.

- Urovekkende, kommenterer forskningsleder Jennifer Emond ved Dartmouth.

Les også: - Å drikke øl jevnlig reduserer risikoen for alvorlig sykdom

- Resultatet av forskningen viser at å blande alkohol og energidrinker kan signalisere utviklingen av alkoholmisbruk blant unge, fortsetter hun.

Mer enn 3000 personer fra hele USA mellom 15 og 23 deltok i undersøkelsen. 

- Misbruk av alkohol blant unge er farlig og kan føre til skader, kronisk alkoholbruk, alkoholisme og til og med død, advarer professor Jennifer Emond.

Les også: Champagne kan hjelpe mot demens

Overlege Charlotte Skoglund ved Maria Ungdom i Stockholm bekrefter overfor avisen Metro at de ser effektene på ungdom rapporten skriver om.

Hun understreker samtidig at det er alkoholmengden som avgjør hvor full en blir. Koffeinet i energidrikker gjør det imidlertid vanskeligere å ha kontroll med hvor full en blir. Koffeinet holder deg pigg så du fortsetter å drikke samtidig som det blir vanskeligere å få en følelse med hvor beruset en er.

Jennifer Emond håper forskningen kan inspirere leger, lærere og foreldre til å ha en åpen dialog med unge om alkohol og energidrikker.

Rapporten heter "Energy drink consumption and the risk of alcohol use disorder among a national sample of adolescents and young adults" og er publisert i tidsskriftet Journal of Pediatrics.

Kilde: Medical Daily, Metro.

Promotion med annonselenker

Slik kler du deg til fest i desember

Promotion med annonselenker

Slik kler du deg til fest i desember

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.