MATTENØTT: I 1995 fikk de beste matematikkelever se denne figuren og skulle regne ut hvor lang snoren er. 96 prosent klarte det ikke til tross for at løsningen er temmelig enkel. Klarer du å knekke nøtten?
MATTENØTT: I 1995 fikk de beste matematikkelever se denne figuren og skulle regne ut hvor lang snoren er. 96 prosent klarte det ikke til tross for at løsningen er temmelig enkel. Klarer du å knekke nøtten? Foto: Lars Wærstad Side3.no

Mattenøtt

Denne nøtten klarte bare 4 av 100 elever

Den er egentlig ganske enkel. Klarer du å løse den?

Sist uke virket det som om halve verden forsøkte å finne ut når Cheryl hadde bursdag i en logikkoppgave som eksploderte i sosiale medier.

Les også: Klarer du denne logikk-oppgaven, er du kanskje et geni

Men om du kanskje synes den oppgaven var for lett, har det nå dukket opp en ny oppgave.

I 1995 ble denne oppgaven gitt til de beste matematikkelevene på ungdomsskolenivå i 16 land, men bare fire prosent klarte å løse den.

I virkeligheten krever ikke oppgaven spesielt avansert matematikk, men lærdom de aller fleste av oss fikk allerede i grunnskolen. Klarer du å løse oppgaven?


En snor er surret symmetrisk rundt en sirkelformet stang. Snoren går nøyaktig fire ganger rundt stangen. Omkretsen på stangen er 4 cm og lengden er 12 cm.

Spørsmålet: Hvor lang er snoren?


Skjønner du hvordan oppgaven skal løses? Har du funnet svaret? Gi oss ditt forslag i kommentarfeltet nedenfor.

Står du fast? Her finner du svaret.

Promotion med annonselenker

Visste du at testosteron- nivået synker fra 30-års alderen: Dette kosttilskuddet bør mannen din ta

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.