DELE KUNNSKAP: Frp-politiker Per Sandberg vil la pokerspillerne dele sin kunnskap om den populære folkesporten med politikerne.
DELE KUNNSKAP: Frp-politiker Per Sandberg vil la pokerspillerne dele sin kunnskap om den populære folkesporten med politikerne. Foto: Paul Weaver Side3/Mediehuset Nettavisen

Poker

Vil lage seminar for politikere

Per Sandberg vil spre kunnskap

(DUBLIN/Side3): Norgesmesterskapet i poker er i full gang, og da man ikke har lov til å arrangere turneringen i Norge reiser flere hundre nordmenn over til Irland for å delta i mesterskapet. Interessen i år er større enn noen gang, og i årets "Main Event" var det deltakerrekord med over 1200 registrerte spillere.

En av dem som har kastet seg på pokerbølgen er FrP-nestleder, Per Sandberg.

Sandberg er den første politikeren som offisielt dukker opp for å delta i norgesmesterskapet, og trønderen er full av lovord om turneringen og alle som deltar.

- Det har vært helt fantastisk å få lov til å være her. Jeg har truffet masse flotte mennesker og jeg har registrert at for veldig mange som deltar, er norgesmesterskapet årets store høydepunkt. Jeg traff blant annet noen folk fra Torsken ytterst på Senja som har deltatt i mesterskapet i flere år. Det er mennesker fra alle samfunnslag og alle deler av Norge, og det er jo helt fantastisk og veldig unikt, sier politikeren entusiastisk.

Sandberg er blant annet utrolig imponert over hvor rolig og vennlig atmosfære som eksisterer på et hotell i Irland der hovedingrediensene for mange er kortspill, lite søvn og alkohol.

HISTORISK: Per Sandberg har fått smaken på poker og er første politiker som offisielt deltar i norgesmesterskapet i poker. Her i full sving under hovedturneringen i Dublin.

- Det er jo en stemning uten like. Jeg har ikke sett ett menneske som har oppført seg aggressivt eller vært sur, noe man kanskje skulle tro var naturlig på et arrangement der folk taper penger. Kombinert med alkohol og den store andelen menn som deltar, vil nok mange tro at det skulle vært mye bråk her, men jeg har ikke registrert noen ting. Noen fortalte meg at det var en liten krangel i går, men det ble løst fredelig. Bare det i seg selv sier så mye om det norske pokermiljøet. Jeg kan jo se for meg at hadde det vært så mange menn og store mengder alkohol på en fotballkamp, kunne det fort blitt bråk, mener Sandberg.

Vil holde seminar

FrP-nestlederen mener det er på høy tid at poker bli lovlig i Norge og forteller at han vil prøve å arrangere seminar for sine politikerkollegaer for å avlive de mange mytene som hersker om den populære idretten.

- Jeg mener at politikere må sette seg inn i hva pokeren egentlig handler om. Fortsatt er det jo mange som tror at poker er noe man spiller på buler bare for å bli kvitt penger. Men poker handler utrolig mye om ferdigheter. For eksempel er det jo utrolig mange forskjellige pokervarianter. Jeg er blant annet mektig imponert over de som spiller H. O. R. S. E., der man spiller fem forskjellige pokervarianter på en gang. "Texas Hold'Em" er jo en av de enkleste pokerøvelsene, forteller politikeren imponert.

UNIKT MILJØ: Politikeren er mektig imponert over det norske pokermiljøet og mener det er helt unikt.

- Det finnes altså mange forskjellige spill som krever utrolig mye øvelse og trening for å mestre. Derfor tror jeg det er veldig viktig at før politikerne kan begynne å behandle legaliseringen av poker i Norge, må de vite mer om spillet. Jeg ønsker derfor å få til en form for seminar eller konferanse der man inviterer politikere til å lytte til folk fra miljøet som kan fortelle mer om poker, legger Sandberg til Side3.

FrP har tatt initiativ

- Føler du at FrP er det eneste partiet som tar poker på alvor i Norge?

- Nei, det blir kanskje å ta litt hardt i, men vi er jo helt klart partiet som har tatt initiativ til legalisering. For oss handler det ikke bare om poker, men prinsipp også i forhold til dette overformynderiet man opplever i Norge. Klarer vi å ta knekken på en slik sak, vil det ha stor prinsipiell betydning. Vi har nådd igjennom på proffboksing nå og klarer vi det samme med poker, har vi vunnet to viktige symbolsaker for oss, mener nestlederen.

Han legger til at legaliseringen av poker er noe regjeringen er enige om, og at det vil bli gjennomført i løpet av neste år. 

- Legaliseringen har vi nedfelt i en erklæring, så det skal gjennomføres og på plass neste år. Vi vet vi har støtte i Stortinget, så det burde ikke være et problem, lover den nye pokerpolitikeren til Side3.

Side3 er i Dubling og dekker norgesmesterskapet. Se poker-NM direkte på livestream her.

Promotion med annonselenker

Derfor sverger familien til denne bilen!

Promotion med annonselenker

Derfor er denne bilen perfekt for norske forhold

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.