Trebarnsfaren Jerimiah Peterson gikk ned nesten 40 kg på seks måneder

Bildet til venstre over ble tatt 25. juli 2017. Bildet til høyre er tatt 23. januar 2018.

I disse dager tipper vi det er en del der ute som begynner å slite med nyttårsforsettet om å spise sunnere og trene mer.

Men her er en dose inspirasjon. Forvandlingen til trebarnsfaren Jerimiah Peterson fra Montana i USA er virkelig noe for seg selv.

Øl og hurtigmat

Peterson veide nesten 130 kg da han fant ut at noe måtte gjøres dersom han skulle klare å følge opp - og holde følge med - barna sine.

- Vi har alltid vært en aktiv familie, men når vi var på tur løp ungene rett opp fjellet mens jeg pustet og peste og klarte ikke å holde følge, forteller han til den britiske avisen Daily Mail.

Peterson drakk et par øl hver kveld, og spiste mye sukker, karbohydrater og ferdigmat i helgene, og vekta bare økte.

Etter et legebesøk ble det klart at Peterson var gluten-intolerant, og måtte kutte ned på hurtigmat og øl. Det ble vendepunktet.

Aktiv tre timer hver dag

Trebarnsfaren startet et program kalt «Transphormation», fulgte en ketogen diett med lite karbohydrater og mye fett og sørget for å være aktiv tre timer hver dag - enten det var å gå tur med ungene eller på treningssenteret.

Det er ikke tvil om at Montana-mannen har gjort voldsomme livsstilsendringer, men det har også gitt voldsomme resultater.

Her er noen av før- og etterbildene av Jerimiah Peterson legger ut på instagramprofilen @jeremiahpetersonmontana:

Ketogen diett

 

Ketogen diett finnes i flere versjoner, men generelt dreier det seg om diett med mye fett og lite karbohydrater. I praksis har det vist seg vanskelig å gjennomføre behandlingen over lengre tid. Dietten bør aldri forsøkes uten støtte av dietist og lege.

Dietten starter ofte på sykehus, i samarbeid med leger. Det er en påkjenning for både pårørende og pasient, ettersom det vanlige inntaket av mat begrenses. Når kroppen ikke får vanlig tilgang på energi, griper den tak i fettlageret i kroppen for å omdanne dette til energi.

Etter ketose er oppnådd, må pasienten få tilført store deler fett, som kroppen skal bruke som kilde til energi. Spesielle typer fett fås kjøpt på apoteket, som man kan bruke i matlaging.

Dette er en hårfin balanse, og man må få utregnet hvor mye kalorier, karbohydrater og så videre pasienten skal ha ved hvert måltid, for at ketosen skal opprettholdes. Får pasienten for mye karbohydrater, eller spiser mer av ett eller annet i strid med dietten, brytes ketosen og effekten man er ute etter uteblir.

Kilde: Wikipedia.

Kilder: Daily Mail, AOL.

Promotion med annonselenker

10 kule fordeler for boligkjøpere!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.