- Skummet melk inneholder like mange kalorier som cola, ifølge ernæringsekspert Martin Kreutzer.

Ernæringsekspert Martin Kreutzer:

Seks drikkevarer du bør droppe, hvis du vil ned i vekt

Vi tenker vanligvis ikke så mye over hva vi drikker når vi skal slanke oss. Men får du kontroll på de flytende kaloriene, så kan du miste opptil en kilo fett i uka uten å endre hva du spiser. Vår ernæringsekspert, Martin Kreutzer, har funnet de seks drikkevarene som feter mest.

1. Brus og saft

Det er neppe noen overraskelse, men brus og saft er kaloribomber som fyller fett på magen. Brus og saft inneholder rundt 10-12 prosent sukker, så en halvliter gir deg cirka 190 kalorier.

Slik unngår du ettermiddagskrisen

2. Melk

Melk er rik på proteiner og kalk, men også på kalorier fra nettopp proteinene og fra melkesukker. Faktisk inneholder skummet melk like mange kalorier som cola. Og drikker du de fetere variantene, så er det enda verre. Søtmelk er oppe i 305 kalorier på en halv liter.

Alt du må vite om den proteinrike matvaren

3. Juice

Ferskpresset juice er rik på vitaminer, men også på fruktsukker så kaloriinnholdet er skyhøyt. Appelsinjuice rommer i snitt 30-40 kcal mer per liter enn cola.

Kaffe reduserer stølheten etter trening

4. Rødvin

Nest etter fett er alkohol det næringsstoffet med mest energi. Et glass rødvin rommer 131 kcal, cirka det dobbelte av et glass cola. Så om du vil ned i vekt, er vindrikkingen et godt sted å starte. Martin Kreutzer anbefaler maks tre enheter i uka, for de som vil ned i vekt.

Slik kan du spise MINDRE

5. Drinker

Og når vi nå er ved alt det morsomme, så hold igjen på drinkene også. Selv en bitter og sur drink som gin & tonic, inneholder 122 kalorier. Kulørte drinker som Strawberry Daiquiri rommer 220 kcal og selv en liten cognac til kaffen bidrar med 68 kcal.

Fem tips som øker fettforbrenningen på gåturen

6. Smoothie

En hjemmelagd smoothie inneholder flere fibre enn juice, og metter bedre. Men det koster likevel på kalorikontoen. En halv liter fruktsmoothie rommer cirka 300 kcal, og det blir enda verre hvis du kjøper ferdigsmoothie i butikken, med tilsatt sukker, melkepulver og annen dritt. De inneholder opptil 450 kcal per halve liter. Velg grønnsaksmoothie hvis du vil ned i vekt, eller drikk smoothien i stedet for et måltid.

Bytter du ut to liter kaloriholdig drikke om dagen med rent vann, sort kaffe eller te, sparer du 740 kalorier daglig, noe som tilsvarer at du mister snaue en kilo fett i uka.

Artikkelen publisert i samarbeid med "Aktiv Trening". Les også: 

Slik mister du fett og bygger muskler SAMTIDIG

Slik unngår du ettermiddagskrisen

Alt du må vite om den proteinrike matvaren

Kaffe reduserer stølheten etter trening

Slik kan du spise MINDRE

Fem tips som øker fettforbrenningen på gåturen

Promotion med annonselenker

Slik kler du deg til fest i desember

Promotion med annonselenker

Slik kler du deg til fest i desember

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.