Dersom en tilstrekkelig mengde medier mener en artikkel er falsk, vil den bli flagget av Facebook og brukere får en advarsel om de forsøker å dele den.
Dersom en tilstrekkelig mengde medier mener en artikkel er falsk, vil den bli flagget av Facebook og brukere får en advarsel om de forsøker å dele den.

Falske nyheter

Her er Facebooks plan for å stoppe sludderet i nyhetsfeeden din

Får hjelp av journalistene.

I kjølvannet av presidentvalget i USA har Facebook blitt sterkt kritisert for at de ikke tar ansvar for mengden med falske nyheter og artikler som spres i nettverket.

Se video av Facebooks nyhet lenger ned i artikkelen.

Facebook gikk deretter ut og annonserte at de jobbet med en plan for å få bukt med sludderet.

Nå har Facebook avduket planen:

Den innebærer at brukerne selv skal kunne rapportere en artikkel som tvilsom.

Men kanskje viktigere er at Facebook har fått med seg mediekjemper som ABC News, Associated Press (AP) og den kjente bløffavslørernettsiden snopes.com med på laget til å faktasjekke innrapportere artikler.

Dersom to av disse flagger en artikkel som falsk, kommer den til å bli merket som tvilsom og folk blir advart dersom de forsøker å dele den.

En flagget artikkel kan heller ikke spres gjennom Facebooks betalte distribusjonsløsning.

Om en likevel velger å spre en artikkel som er flagget som tvilsom, slår Facebooks algoritmer til og skal sørge for at disse artiklene kommer langt ned i nyhetsfeeden til brukerne.

Se video av Facebooks nyhet her:

Promotion med annonselenker

Pusse opp? Få med deg disse rabattene!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.