Å surfe på nett og skrive meldinger når man kjører bil er bokstavelig talt livsfarlig. Nå forsøker Apple å sette en stopper for problemet.
Å surfe på nett og skrive meldinger når man kjører bil er bokstavelig talt livsfarlig. Nå forsøker Apple å sette en stopper for problemet. Foto: Colorbox

iOS11

Apple vil låse deg ute fra mobilen når du kjører bil

Nå blir det slutt på teksting bak rattet.

Rett før jul innførte amerikanske trafikkmyndigheter nye retningslinjer som har som mål å få mobiltelefon-og bilprodusenter til å lage løsninger som hindrer at sjåfører blir distrahert når de kjører bil.

Vi vet at sjåfører ofte gjør det ulovlige og høyst trafikkfarlige å surfe på mobilen eller sende meldinger når de sitter bak rattet.

Glem det å snakke uten handsfree. Det er betydelig verre med folk som ikke følger med på veien overhodet. Det koster liv.

Vil holde telefonen tyst

Nå bekrefter Apple at deres nye operativsystem for iPhone, iOS 11, vil komme med en funksjon som forsøker å hindre at du bruker mobilen bak rattet. Oppdateringen kommer til høsten.

Funksjonen har fått navnet "Do not disturb while driving", og er en funksjon som sørger for at mobilen ikke vil gi deg beskjed om nye tekstmeldinger eller lignende når du kjører bil. Faktisk blir skjermen helt svart.


Du kan selve om funksjonen skal aktiveres - og personer som forsøker å få tak i deg kan automatisk få beskjed om at du er opptatt.

Du kan selve om funksjonen skal aktiveres - og personer som forsøker å få tak i deg kan automatisk få beskjed om at du er opptatt.

Det er med andre ord ikke helt ulikt når du setter mobilen i nattmodus, der du slipper å vekkes av varsler mens du sover.

Men i tillegg kan telefonen settes opp til automatisk å sende svar til personer som ønsker å få tak i deg.

Ifølge Apple bruker man blant annet GPS-informasjon til å vurdere om man sitter i en bil i bevegelse, noe som betyr at man ikke trenger å parre telefonen til bilens systemer for at det skal fungere.

Apple Car Play uansett fungerer - hvor man får gjennom samtaler og stemmeopplesing av tekstmeldinger gjennom bilens infotainmentskjerm.

Apple Car Play vil fortsatt fungere som vanlig med den nye funksjonen aktivert.

Ja da, du kan overkjøre funskjonen

Den åpenbare problemstillingen som dukker opp er selvsagt hva med bilens passasjerer? Skal ikke de få bruke mobilen.

Jo da, det skal være mulig å overkjøre funksjonaliteten og igjen ta mobilen i bruk. Så kan man da selvsagt stille spørsmål ved hvor nyttig det blir i praksis.

Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.