AR: Ikea har også tidligere lekt med AR-teknologi for å vise fram produktene. Nå samarbeider selskapet med Apple for å ta AR til et nytt nivå.
AR: Ikea har også tidligere lekt med AR-teknologi for å vise fram produktene. Nå samarbeider selskapet med Apple for å ta AR til et nytt nivå. Foto: Ikea

Apple og Ikea lager AR-app

Snart kan du se hvordan møblene ser ut hjemme i stua, og klikke "kjøp"

"Utvidet virkelighet" eller "augumentet reality" på engelsk, også forkortet "AR", er et teknologisk område der utviklingen går med solstrålenes hastighet.

Tidligere i juni fortalte Ikea at de samarbeider med Apple om utviklingen av en ny app. Nå forteller Ikea-sjef Michael Valdsgaard til DiGital at det er snakk om en AR-app som skal gjøre det lettere for kjøperne å finne ut om møblene passer inn i stua.

Mer om AR: Sjekk hvordan Googles superbriller fungerer

AR kombinerer virituell virkelighet og virkelig virkelighet. AR setter virituelle objekter inn i den virkelige verden. For eksempel en Ikea-stol inn i stuen din før du faktisk har kjøpt den.

- Dette kommer til å bli den første AR-appen som gjør det lettere å ta kjøpsavgjørelser, sier Valdsgaard. Han sier at Apple har kommet langt på å løse problemer rundt størrelse og skygge i den nye appen, og at den vil kunne plassere Ikea-varer i stuen med millimeters presisjon.

Ved lansering vil 500 - 600 produkter være å finne i appen.

- Når vi lanserer nye produkter fremover så kommer de til å komme først i AR-appen, sier Valdsgaard.

Ikea håper at appen er klar til Apples iOS-system oppdateres i høst.

I første omgang vil det ikke være mulig å kjøpe varene direkte gjennom AR-appen. Årsaken er at Ikea ikke får tid til å koble appen opp til informasjon om pris og varebeholdning i de mange varehusene verden over.

Promotion med annonselenker

Du vil ikke tro hva denne mobilen tåler!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.