AR: Ikea har også tidligere lekt med AR-teknologi for å vise fram produktene. Nå samarbeider selskapet med Apple for å ta AR til et nytt nivå.
AR: Ikea har også tidligere lekt med AR-teknologi for å vise fram produktene. Nå samarbeider selskapet med Apple for å ta AR til et nytt nivå. Foto: Ikea

Apple og Ikea lager AR-app

Snart kan du se hvordan møblene ser ut hjemme i stua, og klikke "kjøp"

"Utvidet virkelighet" eller "augumentet reality" på engelsk, også forkortet "AR", er et teknologisk område der utviklingen går med solstrålenes hastighet.

Tidligere i juni fortalte Ikea at de samarbeider med Apple om utviklingen av en ny app. Nå forteller Ikea-sjef Michael Valdsgaard til DiGital at det er snakk om en AR-app som skal gjøre det lettere for kjøperne å finne ut om møblene passer inn i stua.

Mer om AR: Sjekk hvordan Googles superbriller fungerer

AR kombinerer virituell virkelighet og virkelig virkelighet. AR setter virituelle objekter inn i den virkelige verden. For eksempel en Ikea-stol inn i stuen din før du faktisk har kjøpt den.

- Dette kommer til å bli den første AR-appen som gjør det lettere å ta kjøpsavgjørelser, sier Valdsgaard. Han sier at Apple har kommet langt på å løse problemer rundt størrelse og skygge i den nye appen, og at den vil kunne plassere Ikea-varer i stuen med millimeters presisjon.

Ved lansering vil 500 - 600 produkter være å finne i appen.

- Når vi lanserer nye produkter fremover så kommer de til å komme først i AR-appen, sier Valdsgaard.

Ikea håper at appen er klar til Apples iOS-system oppdateres i høst.

I første omgang vil det ikke være mulig å kjøpe varene direkte gjennom AR-appen. Årsaken er at Ikea ikke får tid til å koble appen opp til informasjon om pris og varebeholdning i de mange varehusene verden over.

Promotion med annonselenker

NÅ: Knallpriser på proteinbarer

Promotion med annonselenker

NÅ: Knallpriser på proteinbarer

Likte du denne saken? Lik oss gjerne på Facebook:

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.