IT-guru Zach Straley ofrer en iPhone for å vise hva som skjer om du stiller datoen til 1. januar 1970. Ikke prøv dette hjemme.
IT-guru Zach Straley ofrer en iPhone for å vise hva som skjer om du stiller datoen til 1. januar 1970. Ikke prøv dette hjemme. Foto: Skjermdump youtube.com

Dommedagsdato

Aldri, aldri still datoen på iPhone til 1. januar 1970

Det gjør mobilen helt ubrukelig.

Av en eller annen merkelig grunn er det få ting appleprodukter takler dårligere enn feil med dato, og nå har brukere oppdaget selve "dommedagsdatoen" for iPhone.

Det viser seg at om en stiller datoen til 1. januar 1970 og slår av telefonen, våkner den ikke til liv igjen.

Den merkelig feilen blir demonstrert av it-guru Zach Straley i denne videoen:

Mobilen må erstattes

Feilen gjelder både iPhone-, iPad- og iPod Touch-modeller med 64-bit-prosessor og som kjører operativsystemet iOS 8 eller nyere. I praksis alle i-dingser fra iPhone 5S og fram til i dag.

Enkelte brukere har rapportert at mobilen har våknet til liv igjen etter fem timer, mens for de fleste har eksperimenteringen ført til at mobilen måtte erstattes.

Det er uklart hvorfor denne feilen oppstår, men én troverdig teori har med tidssoner å gjøre, og at å stille datoen til 1. januar 1970 gjør at en intern klokken stilles til mindre enn null, og at dette forvirrer og krasjer hele systemet, skriver 9to5mac.com.

Nå er det selvsagt ikke en særlig aktuell problemstilling å skulle stille datoen 46 år tilbake i tid, men det er interessant at en såpass enkel justering er i stand til å gjøre en dings til flere tusen kroner ubrukelig.

Tidstull

Apple har opp gjennom årene slitt litt med at tiden forandrer seg.

For noen år siden sluttet vekkerklokka å fungere etter at telefonen hadde skiftet fra sommer- til vintertid - og i året etter sluttet alarmer å fungere når en passerte nyttår.

Les også: - Slik blir iOS 9.3 til iPhone og iPad

I iOS 7 klarte ikke kalenderfunksjonaliteten å håndtere sommertid igjen.

Og nå har det blitt avdekket en ny feil som er relatert til at tidspunktet endrer seg.

Det viser seg nå at iPhone 6S og 6S Plus kan få problemer med batterimålingen hvis du skifter tidssone - eller hvis du stiller klokka manuelt.

Ifølge Apple fører dette nemlig til at telefonens batterinivå-indikator slutter å oppdatere seg. Konsekvensen av dette er igjen at telefonen kan gå tom for strøm, selv om telefonen hardnakket hevder at du har masse strøm igjen.

Les også: Bruker du Facebook på mobilen? Da vet de mer om deg enn du tror

Om du opplever at batteriindikatoren ikke lenger oppdaterer seg er Apples løsning den gode gamle: Start telefonen på nytt.

Shopping med annonselenker

Sikre deg 17. mai-dressen på salg

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.