Det blå lyset fra skjermen på iPhone kan i verste fall være helseskadelig dersom en bruker mobilen i senga før en skal sove. Apple håper en ny funksjon til iPhone skal bøte på problemet.
Det blå lyset fra skjermen på iPhone kan i verste fall være helseskadelig dersom en bruker mobilen i senga før en skal sove. Apple håper en ny funksjon til iPhone skal bøte på problemet.

iPhone

- Slik blir iOS 9.3 til iPhone og iPad

En av de største oppdateringene til iOS 9 så langt.

Apple slapp mandag betaversjonen av iOS 9.3, en kommende oppdatering til operativsystemet i iPhone og iPad.

- Det er en av de største oppdateringene til iOS 9 så langt, skriver den appleorienterte nettsiden MacRumors.

Blant endringene vi kan forvente på iPhone innen kort tid er en egen nattmodus og oppdateringer av en rekke eksisterende apper.

Nattmodus

Natttmodus kan være en kjærkommen funksjon for deg som gjerne tar mobil og nettbrett med i senga og har problemer med å få sove. Forskere tror det blå lyset fra skjermen kan være direkte skadelig, og Apple vil la brukerne skifte til gulere toner på skjermen om kvelden.

I en studie fra Brigham and Women's Hospital (BWH) har en sett på forskjellen av å lese en bok sammenlignet med å lese på en lysende skjerm før en sover, og funnet ut at konsekvensene er ganske alvorlige.

- Vi fant ut at kroppens naturlige døgnrytme ble forstyrret av det kortbølgende blå lyset fra disse elektroniske enhetene. Deltagerne i studien som leste e-bøker på lysende skjermer brukte lenger tid på å sovne og ble mindre søvnige på kvelden, de produserte mindre melatonin, endret på sin biologiske klokke og var mer søvning på morgenen enn de som leste en vanlig bok, forteller nervrologen Ann-Marie Chang.

Les også: Mobilbruk på sengen kan koste deg livet

I iOS 9.3 kan brukerne selv velge å redusere det blå lyset og justere andelen av varmere, gule toner samt få mobilen til å skifte fargeinnstilling etter tid på døgnet.

Flere snarveier

3D Touch på iPhone 6S og iPhone 6S Plus sørger i praksis for snarveier til de vanligste handlingene i forskjellige apper, og nå blir flere lagt til.

Mest interessant er kanskje 3D Touch-støtte for "Innstillinger" og App Store, som sørger for raskere tilgang til ting som blåtann, wi-fi, batteri og muligheten til å oppdatere alle apper direkte fra hjemskjermen (for deg som ikke gjør dette automatisk).

En yndet oppjustering av "Notater"-appen sørger for at du nå kan passordbeskytte notater. Praktisk om du skriver ned julegaveinnkjøp på telefonen, for eksempel.

Apple Watch

For treningsglade mennesker med en Apple Watch på håndleddet gjør Apple helseappen litt mer nyttig.

Ifølge MacRumors vil "Helse" nå speile bevegelse-, trening og oppreistdataene fra Apple Watch og dessuten vise dagens mål.

Da gjenstår det bare at Apple oppdaterer den innebygde treningsappen til Apple Watch så den faktisk kan brukes til noe ...

Det er ikke klart når iOS 9.3 lanserer, men det blir neppe altfor lenge til.

Promotion med annonselenker

Se hva denne mobilen tåler!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.