Ved å slå koden *3001#12345#* på iPhone får en tilgang til et testpanel med detaljert informasjon om iPhone.
Ved å slå koden *3001#12345#* på iPhone får en tilgang til et testpanel med detaljert informasjon om iPhone. Foto: Lars Wærstad Side3.no

iPhone

Har du prøvd å taste inn denne koden på iPhone?

"Denne koden gir tilgang til de hemmelige innstillingene på iPhone." Men det spørs om du kan bruke det til noe.

En enkel kode gir tilgang til de "hemmelige innstillingene på iPhone", skriver den britiske avisen Independent i en artikkel som blir mye omtalt på nett mandag.

Om ikke hemmelige, så i alle fall skjulte. Men det spørs hvor mye nytte vanlige brukere har av dem.

Ved å slå koden *3001#12345#* får en tilgang til informasjonpanelet "Field Test" hvor du kan sjekke detaljer som "PDP Context", "Serving Cell Info" og "Connected Mode LTE Intra-frequency Measurements".

Om du fortsatt leser, det er en grunn til at slike detaljer er skjulte. Dette er informasjon for spesielt interesserte, som for eksempel driver med nettverkstesting.

En anelse mer brukernyttig detalj er tallet som nå erstatter prikkene øverst i venstre hjørne som viser signalsyrken.

Tallet, som går fra -140 til -40, gir et detaljert bilde av signalstyrken. I praksis vil -80 være full dekning mens -120 vil si null dekning.

Det finnes en rekke koder som kan tastes inn på tilsvarende måte.

*#43# vil gi informasjon om hvorvidt "Samtale venter" er slått av eller på, mens *#06#, vil hente opp mobilens IMEI-nummer. Nummeret er nyttig og kan brukes til å slå av telefonen dersom den skulle bli stjålet. IMEI-nummeret kan også finnes gjennom Innstillinger eller på boksen mobilen kom i.

Promotion med annonselenker

Du vil ikke tro hva denne mobilen tåler!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.