Stiltips

Skal menn ha skjorta inni eller utenfor buksa?

Moteekspertene svarer

Del på facebook Del på twitter Del på google+ S3

17. mai er rett rundt hjørnet, og da er det viktig å få oppklart noen regler en gang for alle. For hva er egentlig skikk og bruk når det gjelder skjorta?

Skal skjorta være oppi buksa eller utenfor? Og når er det greit med hva? Vi tok en prat med noen av landets fremste moteeksperter, og fikk endelig svar.


Ida Elise Eide Einarsdóttir

Redaktør i VIXEN Magazine og moteekspert

Det er lov å leke seg.

- Ja takk, begge deler. Men som en huskeregel bør hverdagsskjorta være utenfor buksa og dresskjorta oppi. Bruker man belte synes jeg skjorta alltid bør være oppi.

- Når det er sagt: Det er lov å leke seg. En denimskjorte kan være kul til en dressbukse uten at den trenger å stappes oppi. Går du for blådressen på 17.mai synes jeg imidlertid at skjorta bør være oppi - tidløst, klassisk og pyntet.

Lyseblå button down-skjorte: Hackett - Mørkeblå button down-skjorte: Polo Ralph Lauren - Hvit button down-skjorte: Polo Ralph Lauren - Gråmelért button down-skjorte: Hope


Slips: Polo Ralph Lauren, Belte: BOSS Hugo Boss, Dress: BOSS Hugo Boss, Hvit skjorte: Filippa K, Mørkeblå skjorte: Eton, Lyseblå skjorte: BOSS Hugo Boss, Pensko: BOSS Hugo BossDaniel Bratterud

Moteansvarlig i Side3 / Leder for Side3 Stiltips

Dette er tips jeg har lært bort til kompiser, til stort hell.

- Min generelle huskeregel er at skjorta skal være nedi buksa til dress, dressjakker og dressbukser, og ettersom penskjorter som regel er litt lengre bør de alltid "tuckes" nedi. Avslappede skjorter, derimot, kan ofte henge utenfor, spesielt når du bruker dem til jeans eller chinos.

- Det viktigste for meg er å finne en skjorte som har en fin passform i seg selv. Spesifikke anbefalinger til skjorter som jeg bruker selv, er å gå for merker som Farah og J. Lindeberg til hverdags, og satse på Hugo Boss og Eton til fest og formelle anledninger. Dette er tips jeg har lært bort til kompiser, til stort hell.

Kortermet rutete skjorte: J. Lindeberg, Hvit skjorte: Farah, Lyseblå skjorte: Farah, Solbriller: Ray-Ban, Sko: Tiger of Sweden


Brysttørkle: HUGO Hugo Boss, Mansjettknapper: Paul Smith, Sko: BOSS Hugo Boss, Dress: Tommy Hilfiger Tailored, Lyseblå skjorte: HUGO Hugo Boss, Blå og hvit skjorte: HUGO Hugo Boss, Stripete skjorte: Eton, Hvit skjorte: EtonStorm Pedersen

Stylist og blogger / thedailyinfluencer.com

Det handler om koder og respekt.

- Til 17. mai så vil jeg anbefale å ha skjorten inni buksen. Det ser mest presentabelt ut, og du vil være velkledd ved en slik anledning. Det handler om koder og respekt.

- Ellers så er det visse "regler" når det gjelder skjorter. Er skjorten flatt kuttet nederst er den egnet til å være utenfor buksen, men har den en "hale" så er den laget for å være inni buksen. Dette er standard regler som man burde kunne. Men personlig stil og motebildet varierer selvsagt, slik det bør være.

Slips: HUGO Hugo Boss, Hvit skjorte: Oscar Jacobson, Dress: Polo Ralph Lauren, Rosa skjorte: Eton, Blå skjorte: Eton, Slips: BOSS Hugo Boss, Sko: Fratelli Rossetti


Jeans: Diesel, Hatt: BySju, Skinnskjorte: MDK, Blomstret skjorte: Eton, Rutete skjorte: Polo Ralph Lauren
Lars Midtsjø

Stylist og moteskribent

Det ser ut som om man kommer fra naschpiel.

- Jeg synes skjorta burde dyttes ned i buksa som hovedregel. Ellers synes jeg at skjorta alltid burde være i buksa. Noe av det verste jeg ser er menn som går med en pyntet dressjakke i fint ull og en skjorte utenfor buksa. Det ser ut som om man kommer fra naschpiel - det blir litt som å ha slipset uknytt rundt halsen.

Belte: BOSS Hugo Boss, Mønstret skjorte: SAND, Dress: SAND, Hvit skjorte: Eton, Rosa skjorte: Joseph, Slips: Polo Ralph Lauren, Sko: Bally

- Om skjorta er for kort til å holde seg i buksa, blir det jo veldig rart å hele tiden forsøke å holde den på plass. Det kan fungere om det er en skjorte som er laget av et mindre formelt materiale, for eksempel ull, flanell eller pique-aktig bomullstoff.

- Jeg vil si at skjorta utenfor buksa hører fritiden til, men på ferie kan det se fint ut om skjorta ikke er trykket ned i en shorts. En Oxford-skjorte, som veldig mange bruker, passer bedre til å brukes utenfor buksa. Men aldri en hvit penskjorte eller skjorter som er tynne og formelle.

Lommetørkle: Amanda Christensen, Skjorte: Polo Ralph Lauren, Dressjakke Filippa K, Skjorte: Morris, Shorts: Paul Smith, Skjorte: Hilfiger Denim, Sko: LottusseLes også:

Velg riktig pensko til 17. mai

Slik styler du dressen i 2016


Herredetaljene som gjør alt

De største herretrendene i år