Foto: Bulls
Foto: Bulls

Inspirasjon

Frakkene menn skaffer seg nå

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Daniel Bratterud

Frakken er et permanent element i herreskapet, og er et plagg som aldri går av moten. Den er perfekt helt fra høsten av, og utover vinteren er det et must-plagg som redder de fleste kleskriser.

For menn er dette jakka som er perfekt både til jobb, på byen, på julebord, nyttårsaften og på fritiden, og derfor er det viktig å finne riktig type til akkurat deg.
Det er lurt å ha et par frakker å velge mellom, og det finnes også store variasjoner i type frakk og ikke minst trender.

Her er guiden til frakkene du burde kunne forskjellen på, med linker til våre favoritter, basert på både modell og trend.

Enkeltspent

Skuespiller Justin Theroux i en enkeltspent, sort frakk, her i New York. Foto: Bulls

En enkeltspent frakk bør (les: må) finnes i enhver herregarderobe. Sort og grått går til alt, og sammen med marineblå utgjør de de klassiske modellene. I de siste årene har det åpnet seg for bruk av olivengrønn og spesielt sennepsgult og kamelfarget, som viser seg å se utrolig bra ut. Dior Homme viste for øvrig en kongemodell i burgunder, for de ekstra motebevisste.

Ben Sherman - Noose & Monkey - New Look - Noose & Monkey - Selected Homme

Dobbeltspent

Bradley Cooper på premieren til American Hustle i New York. Foto: Bulls

Årets store lukketrend var bruk av dobbeltspent knepping på både dresser og frakker. Alle fra Dolce & Gabbana til Calvin Klein bekreftet at dette er den nye glidelåsen, og vi er helt enige. Det tilfører noe elegant og klassisk, og viser at du tenker stil. Perfekt er den også til julebordet og nyttårsaften.

LAGERFELD - KIOMI - Pier One - Criminal Damage - Criminal Damage


Pea coat

Oscar-vinner, og GQs best kledde brite, Eddie Redmayne, er ofte å se i seilerjakken. Her på vei ut av L.A. etter Oscar-natten. Foto: Bulls

Seilerjakken er på mange måter en kortere versjon av en dobbeltspent frakk, og om du ikke er den høyeste mannen i skuffen kan vi anbefale en av disse som får deg til å se litt høyere ut. En klassisk pea coat lages i marineblå ull og har tre rader med knappesett, men det er lov å variere med både farge og antall knapper etter personlig smak.

Pepe Jeans - Scotch & Soda - River Island - Ralph Lauren - Superdry


Mønstret og gråspraglet

En av verdens mannlige supermodeller, David Gandy, viser at man fint kan gå for mønster i frakken, og samtidig se bra ut. Her er han på vei inn på No. 3 Bar i London. Foto: Bulls

Den mønstrede frakken er et must i år, og to hovedtrender er ruter og gråspraglet. Dior og Brioni serverte frakker i windowpane-mønster i både monokrom og farger. Hos Calvin Klein var hele kolleksjonen viet til gråtoner, og kreativ direktør Italo Zucchelli leverte noen rå, gråspraglede frakker.

Selected Homme - JOOP! - Joseph - Tiger of Sweden - Calvin Klein


Fashion forward

A$AP Rocky er kjent for å være mer utprøvende i stilen - ofte til stort hell. Her i en burgunderrød frakk sammen med Peter Edge, på Highline Ballroom i New York. Foto: Bulls

Er du over gjennomsnittlig moteinteressert og kunne tenke deg å steppe opp gamet et hakk? Da bør du vurdere en av disse modellene. Det skal ikke mer enn en asymmetrisk detalj, en skåsøm, pelskrage eller glidelås til for å gi frakken et mer personlig motepreg. Eventuelt kan du gå for en modell i et nytenkende stoff, eller en farge som skiller seg litt ut fra de standardiserte frakkene.

Red collar project - Religion - Religion - Tiger of Sweden