Intervju: Gerard Butler

Eksklusivt intervju: S3 møtte Gerard Butler i København

Fått rollen som "Man of Today" for Hugo Boss

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Daniel Bratterud

Som Hugo Boss-ambassadør bærer Gerard Butler tittelen "Man of Today". Her er han sammen med kollega Jennifer Garner, under Golden Globes-utdelingen. Foto: Kevin Winter / istockphoto.com

I tillegg til å ha en av Hollywoods mest imponerende rollelister, blir Gerard Butler gang på gang kåret til en av verdens største kjekkaser. For tiden bærer han tittelen "Man of Today" i Hugo Boss sin kampanje for parfymen "BOSS Bottled".

Til S3 forklarer han at det handler om noe så enkelt som å være seg selv.

Hemmeligheten med å være mann

- Jeg mener at menn kan se ut akkurat som de vil, og det er litt av det å være «Man of Today» handler om. Jeg føler at herrelooks var mye strengere tidligere. Folk barberte seg mer, håret var kortklipt, og jeg tror det nå handler om å bryte ut av det. Det å være ærlig med deg selv og komfortabel med hvem du er, hva nå enn det er.

Butler forteller videre at han mener en moderne mann er fokusert og ambisiøs, og har suksess i alle deler av livet, uten at det nødvendigvis er det viktigste for ham.

- En «Man of Today» er galant samtidig som han har det gøy, og han tar ikke seg selv for høytidelig. Han har mange sider ved seg, og lykkes med hobbyer, interesser og forhold – og han gir tilbake. Han er ikke redd for å vise følelser, selv om han er en fighter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjorte HER - Slips HER - Sko HER - Dress HER - BOSS Bottled HER - Klokke HER


Butler signerer spesialversjoner av BOSS Bottled. Foto: Hugo Boss

- For meg handler kampanjen om å minne menn på styrken ved å være mann. Det å ha driv og jobbe hardt for ting, samtidig som det ikke skal gå på bekostning av andre. Jeg liker for eksempel konseptet med Tempelridderordenen: Du jobber hardt, men du er en gentleman og gjør godt mot andre. Det er en fin miks.


Egentlig advokatutdannet

Rett og galt har vært noe som har opptatt Gerard Butler mesteparten av livet. Skuespilleren studerte opprinnelig til å bli advokat, før skjebnen førte ham til skuespill.

- Skuespiller var ikke det eneste jeg ville bli. Altså, det var en drøm jeg hadde, men samtidig følte jeg at det kun var nettopp en drøm. Jeg gjorde det veldig bra på skolen, og tenkte å bli lege eller advokat, så da startet jeg på universitetet og nøyaktig det.

Selv om karrieren innen jus sluttet nærmest før den hadde begynt, kan man med belegg påstå at Butler fremdeles har hatt en vellykket karriere. Likevel forteller han til S3 at det er én del av yrket han savner.

Det var god stemning da moteansvarlig i Side3, Daniel Bratterud, møtte Gerard Butler i København.

- Jeg er faktisk veldig glad i å gå i dress. Det er ikke så mye jeg savner ved å være advokat, men jeg savner å gå i dress [til daglig], fordi du føler deg så sharp. På eventer har jeg brukt Hugo Boss-dresser en god stund nå, på grunn av det gode snittet og skredderkunsten.

- Jeg er kanskje litt forfengelig innimellom, men når du går inn i et rom så føler du ofte karismaen og hodene som snur seg. Da er det ikke meg, men klærne.


Favorittrollen som forandret alt

Butler har spilt i over 30 filmer, og hatt hovedrollen i de fleste av dem. Likevel er det rollen som Leonidas i filmen "300" som skiller seg ut som spesielt avgjørende for skuespilleren.

- Det er så forskjellige mange sjangere å utforske og å konkurrere i, enten det er romantisk komedie, sort komedie, thriller eller drama, men akkurat med "300" hadde jeg muligheten til å nå toppen i en actionfilm. Jeg kunne aldri klart å holde meg til bare en sjanger, og jeg prøver å konkurrere i alt for å se hva jeg kan klare. Det er også det som holder meg gående.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Belte HER - Dressjakke HER - Slips HER - Dressbukse HER - Skjorte HER - Sko HER


Med hovedroller i romantiske komedier som "P.S. I Love You", "The Ugly Truth" og "The Bounty Hunter", er det kanskje ikke rart at Gerard har fått stempel som Hollywood-kjekkas. Ser man likevel på filmografien hans, innser man at skuespilleren også har portrettert en rekke historiske og legendariske karakterer. Butler har gestaltet blant annet Dracula, Beowulf, spartaneren Leonidas, og nå sist den egyptiske guden Set i filmen «Gods of Egypt". Fremdeles er det spartaneren som gjorde mest inntrykk på Butler selv:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her sammen med GQs redaktør Dylan Jones, under en lansering av samarbeidet. Foto: Hugo Boss


- Leonidas skilte seg spesielt ut. Karakteren står for mange av de tradisjonelle verdiene ved å være mann, og det var mektig å gå inn i en mytisk karakter som ham. På Leonidas' tid handlet det om sterke krefter som mot og ære, som er spennende sinnsstemninger å være i som skuespiller.


Målene på Gerard Butlers "Bucket List"

Siden midten av 1990-tallet har Gerard Butler jobbet seg opp en rolleliste de aller færreste kan matche. Skotten har spilt mot andre store stjerner som Christian Bale, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Jodie Foster og Tom Hardy, for å nevne noen. Likevel er forbildet hans en han aldri fikk mulighet til å dele lerretet med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Belte HER - Sko HER - Dress HER - Skjorte HER - Slips HER


- Marlon Brando er et forbilde på grunn av hans utrolige talent, og for måten han tenkte utenfor boksen på i alle sammenhenger. Hans styrke, karisma og rene maskulinitet er noe av det som inspirerer meg både i karrieren, og til å være mann.

Av motspillere som lever i dag er det også én spesiell person som skiller seg ut.

- Jeg har veldig lyst til å lage film med Daniel Day Lewis, fordi nesten alt han gjør vinner Oscar, pluss at han er en superkul fyr. Jeg beundrer ham, og bare det å spille mot ham ville vært en veldig spennende utfordring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sløyfe HER - BOSS Bottled HER - Smoking HER - Skjorte HER - Sko HER


Og hva er på din bucket list?

- Jeg har et par roller jeg har lyst til å spille. En av dem er Andrew Jackson som den amerikanske presidenten, fordi han var en så intenst crazy karakter som gav så mye til Amerika, samtidig som han var en gærning. En annen er den skotske krigeren Robert the Bruce, som levde på samme tid som William Wallace. Problemet er bare at du kun kan spille så og så mange historiske karakterer, og jeg er allerede litt for kjent for det.

- Det finnes en bucket list, og så finnes det en reality list.

I tillegg til å være ambassadør for Hugo Boss er Gerard Butler aktuell med filmene "Gods of Egypt" og "London is Falling".


Disclaimer: Oppholdet i København ble sponset av Hugo Boss.


Les også:

Her er herretrendene for vår og sommer 2016

Tommy Hilfiger gir S3 sine beste tips

Supermodellen: 5 ting menn må ha i garderoben