Foto: Adidas
Foto: Adidas

Trening

Den absolutt beste joggeskoen

Dette er S3s klare favoritt

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Daniel Bratterud

Du har sikkert forstått viktigheten av gode treningssko, og har kanskje hørt om Adidas sin Boost-teknologi? Da det tyske merket introduserte den i 2013, var det en revolusjon for løpere.

Boost-skoene kommer med en unik demping, med forskjellige modellnavn som Energy Boost, Adizero Adios Boost, AdiStar Boost og Sonic Boost - ut ifra hvor mye demping skoen har.

I fjor lanserte Adidas Performance den klart (i våre øyne) beste løpeskoen, nemlig Ultra Boost. Den har 100% demping, og er en helt unik opplevelse å ha på seg.

Se hele ULTRA BOOST-utvalget til Zalando her

Tips: Vil dere matche? Se også dameutvalget her

Foto: Adidas

Adidas Performance ULTRA BOOST: Silver Metallic (her)

Nå er vi kanksje rimelig subjektive, nettopp fordi vi har flere eksemplarer av Ultra Boost og bruker de nærmest daglig. Likevel er løpere verden over avhengige av den ultralette skoen med maksimal demping. Tusenvis av unike energikapsler gir Boost-teknologien mer energi i løpesteget enn tradisjonelt materiale, som igjen gir en unik løpeopplevelse.

Foto: Adidas

Adidas sitt «Innovations Team» (aIT) oppdaget at en løpers fot kan ekspandere med opptil 10 mm under løping. Hvis utvidelsen hindres, kan ubehag i form av friksjon og gnagsår oppstå. For å unngå dette er Ultra Boost utstyrt med en Primeknit-overdel som lar foten ekspandere uhindret og naturlig. adidas Primeknit tilpasser seg fotens bevegelser, og på den måten minimaliseres sjansen for skader

Foto: Adidas

Adidas Performance ULTRA BOOST: Core Black (her)

Ultra Boost er også utstyrt med en innovativ «Stretch Web»-såle, som tilpasser seg og beveger seg med foten. Det perforerte, elastiske designet utnytter energien fra Ultra Boost maksimalt uten å påvirke ytelsen for øvrig, og leverer en løpsopplevelse utenom det vanlige.

Foto: Adidas

Adidas Performance ULTRA BOOST: White/Silver Metallic (her)

Minst hver sesong kommer Ultra Boost i en ny farge. For høsten 2015 var det Solar Yellow som gjaldt. Ultra Boost har for øvrig fått en helt ny hælkonstruksjon, og det såkalte "Torsion"-systemet gir hælen et mer frittstående bevegelsesmønster og øker stabiliteten i forfoten.

Foto: Zalando

Adidas Performance ULTRA BOOST: Solar Yellow (her)

I lanseringsvideoen under kaller de skoen "The greatest running shoe ever."

Og med god grunn.

Må andre ord må denne prøves.

Flere farger:

Foto: Zalando

Adidas Performance ULTRA BOOST: Clear green (her) - Core black (her) - Solar red (her) - Grey (her)


Se Zalando sitt utvalg av Ultra Boost her.