SERIE-ELSKERE: Amy Adams dukker opp i krimserien «Sharp Objects» en gang i løpet av 2018.
SERIE-ELSKERE: Amy Adams dukker opp i krimserien «Sharp Objects» en gang i løpet av 2018. Foto: HBO Nordic

TV-serier

Seriene du burde glede deg til i 2018

Dette er noe av det vi gleder oss til i året som kommer.

Om du ikke er en av dem som har kastet deg på treningsbølgen i januar, men som heller liker å sitte inne, inne å pimpe når sola skinner, kan du glede deg til 2018.

TV-revolusjonen som startet med Netflix for noen år tilbake, har gjort at den meninge mann og kvinne sluker serier som drops ved å strømme dem på tjenester som HBO Nordic, Amazon Prime og Viaplay.

2017 var et sterkt serierår med nye favoritter som «A handmaids tale», «Godless» og «The Deuce».

Side3 har tatt en titt på noen av årets nykommere, og ut fra promoer og trailere å dømme, ser det ut til at støttemedlemskapet på treningssenteret forblir ubrukt dette året også.

HBO Nordic

For alle som elsket «Sopranos», «Deadwood» og «The Wire» var det en gave å endelig få tilgang til HBOs arkiver. I tillegg til egne produksjoner, har HBO Nordic vært flinke tilå skaffe rettighetene til kvalitetesserier man ellers ikke hadde fått tilgang til i Norge.

2018 er intet unntak for serieelskere. Først ut er serien «The Chi». Dramaserien følger en rekke karakterer i et røft nabolag i Chicago som ved tilfeldigheter knyttes sammen. Serien er skrevet av  Lena Waithe, kanskje bedre kjent som Denise, venninnen til Aziz Anzari i Netflix-serien «Master of None».

HBO Nordic har hatt storsuksess med å hente inn den kritikerroste serien «The Vikings». Femte sesong av dramaet kommer en gang i 2018, men 19. januar er det et annet historisk drama som har premiere, nemlig «Britannia». Handlingen finner sted i år 43 da romerne startet erobringen av hva som i dag er Storbritannia. Serien er skrevet av blant annet Jez Butterworth, mannen bak manus til filmer som «Spectre», «Edge of Tomorrow» og «Black Mass».


23. januar er det duket for en annen nyvinning. Krimserien «Mosaic» er regissert av Steven Soderbergh, og har Sharon Stone i hovedrollen som Oliva Lake. Etter Lake blir funnet drept og en mann arrestert og dømt for ugjerningen, begynner noen å grave dypere i saken. Alt er ikke så svart og hvitt som det først så ut. «Mosaic» er noe revolusjonerende med tanken på at en app vil være tilgjengelige for seerne parallelt med serien. Her kan man følge ledetråder, lese dokumenter og se se klipp og følge historien fra forskjellige synspunkter.

Alle som er fans av komiserien «It's Always Sunny in Philadelphia», vil kjenne igjen Glenn Howerton fra hans rolle som den usympatiske Dennis Reynolds. Nå ikler Howerton en ny uspiselig rolle i den mørke humorserien «A. P. Bio». Da den anerkjente filosofen Jack (Howerton) går glipp av drømmejobben, må han ta seg en vikarstilling som naturfagslærer på en videregåendeskole.

Men i stedet for å lære bort noe nyttig, engasjerer Jack elevene i hans planer om hevn mot alle som har gjort han urett. Serien er skrevet av Seth Meyers og Mike O'Brien.


Serieskaper Alan Ball hadde stor suksess med «Six Feet Under» og «True Blood». 12. februar er det premiere på Balls nye serie, «Here and Now». «En familie bestående adoptivbarn får familierelasjonen satt på prøve når en av dem begynner å se ting de andre ikke kan» kan man lese i HBO Nordics presseskriv. Serien har blant annet Tim Robbins og Holly Hunter på rollelisten.

Historien om kidnappingen av barnebarnet til verdens rikeste mann John Paul Getty, ser ut til å fascinere serie - og filmskapere selv 40 år etter det skjedde. Filmen «All The Money In The World» (Ridley Scott) har norsk premiere 28. januar, og 26. mars kan du se Danny Boyles versjon av hendelsene i serien «Trust».

Komiker Bill Hader er kjent fra «Saturday Night Live», «Superbad» og «Trainwreck». Nå debuterer skuespilleren som regissør i komidramaet «Barry». Hader spiller en leiemorder som lar seg blende av skuespillerdrømmen i det han skal utføre en jobb i Los Angles og ved tilfeldigheter følger målet inn på et dramakurs.

«Sharp Objects» er en serie basert på forfatter Gillian Flynns («Gone Girl» og «Dark Places») debutroman med samme navn. Amy Adams spiller journalisten Camille Preaker som blir sendt til hjembyen for å dekke nyheten om en rekke drap. Tilbake i hjemlige trakter, dukker opp gamle hemmeligheter. Premieredato er ukjent.


NY SERIE: Amy Adams dukker opp i krimserien «Sharp Objects» en gang i løpet av 2018.

NY SERIE: Amy Adams dukker opp i krimserien «Sharp Objects» en gang i løpet av 2018.

Ellers kommer det nye sesonger av «A handmaid's tale», «Westworld», «Vikings», «Silicon Valley» og «The Affair» - for å nevne noen.

Netflix

Netflix har de siste årene gått fra å være en ren strømmetjeneste til å bli en leverandør av kvalitetsinnhold. Vi nevner i fleng «House of Cards», «Mindhunter» og «Orange is the New Black». I 2018 vil Netflix lansere enda flere egenproduserte filmer og serier, så det er bare å finne et godt sted å plassere skrotten.

Den nydelige og morsomme (men meget mørke ungdomskomi-serien for voksne) «End of the f***ing world» har allerede hatt premiere på Netflix. Serien er basert på en grafisk roman fra 2013 med samme navn, og handler om den 17 år gamle selvdiagnoserte psykopaten James som får livet snudd på hodet når han blir venn med den nye jenta på skolen, Alyssa. Sammen legger de to 17-åringene ut på en biltur som skal få store konsekvenser for dem begge.

Serien ble først vist på britiske Channel 4 i fjor høst og har blitt hyllet unisont av anmelderne. En av seriens største fans er Netflix-grunnlegger Reed Hastings. På Facebook omtalte han serien som en av «mest avhengighetsskapende seriene på Netflix på lenge».

Se opp for et fantastisk lydspor signert tidligere Blur-gitarist Graham Coxon.

En serie mange har ventet på er sci fi-krimmen «Altered Carbon», basert på bøker av Richard K. Morgan. Handlingen finner sted flere hundre år frem i tid der mennesker har utviklet teknologien som gjør det mulig å lagre bevissthet og minne. Dette kan så overføres i en ny kropp, noe som i realiteten betyr man kan leve evig.

Svenske Joel Kinnaman spiller den tidligere soldaten Takeshi Kovacs som blir vekket til livet for å løse drapet av en person som har benyttet seg av denne muligheten. Premiere er 2. februar.

2014 var året da den norske serien «Maniac» hadde premiere på TV 2. Serien ble aldri den kjempesuksessen TV 2 kanskje drømte om, men det tok ikke lang tid før Hollywood fikk øynene opp for komidramaet. Rettighetene ble kjøpt og Netflix plukket opp første sesongen. I 2018 vil vi endelig få se resultatet av den amerikanske versjonen.

Det er mye hemmelighetskremmeri rundt handlingen, men det skal være samme base som i den norske versjonen: Vi møter en ung mann som er psykisk syk og tilbringer mesteparten av tiden i sin egen fantasiverden. Jonah Hill og Emma Stone er blant dem som spiller i serien. «Maniac» har premiere i vår.

Netflix har hatt eventyrlig suksess narkotikaserien «Narcos». Mens man venter på sesong fire, som skal komme en gang i 2018, kan man jo benytte ventetiden med den brasilianske krimserien «O Mecanismo».

Regissøren av «Narcos» først sesong, José Padhila, er tilbake bak kamera. Denne gangen er det ikke narkotika som har inspirert Padhila, men én av Brasils aller største korrupsjonsskandaler, Lava Jato-skandalen. Etterforskning av korrupsjon pågår fortsatt, men brasilianske myndigheter anslår at så mye som ni milliarder dollar skal ha blitt hvitvasket på vegne av politikere, kriminelle og andre. Premiere i mars.

Filmbrødrene Joel og Ethan Coen har vært synonymt med kvalitet siden debuten «Blood Simple» i 1984. I 2018 har de fått fritt spillerom til å lage en westernserie. Navnet er «The Ballad of Buster Scruggs» og serien vil fortelle seks forskjellige historier som så kobles sammen. Fellesnevneren vil være denne Buster Scruggs, spilt av Tim Blake Nelson (kjent fra Coen-brødrenes «O Brother, Where Art Thou?»). Basert på brødrenes versjon av western-klassikeren «True Grit» og Netflix' meget sterke «Godless», er det bare å glede seg.

Talkshow-vert og skjegg-legende David Letterman var ikke lenge pensjonist. Etter å ha spilt inn over 6000 episoder med «The Late Show»,  takket Letterman for seg i 2014. Nå dukker opp med nytt talkshow på Netflix. «My next guest needs no introduction...» gir dybdeintervjuer med en rekke kjente personer. Først ut er tidligere president Barack Obama. Andre som vil dukke opp er George Clooney, Malala Yousafzai, Jay-Z, Tina Fey og Howard Stern.

Michael C. Hall er kanskje best kjent for å spille Dexter i TV-serien med samme navn. Nå dukker amerikaneren opp i et thrillerdrama på Netflix ved navn «Safe». Hall spiller Tom, en enkemann som jobber hardt for å oppdra døtrene etter konas bortgang. Alt ser til å gå bra, helt til kvelden eldstedatteren sniker seg ut på fest. Et drap og en forsvinning senere og mørke familiehemmeligheter dyttes til overflaten. Premiere i slutten av 2018.

Om du har slukt alt av «Mindhunter», «Manhunt: Unabomber» og «Luther», kan vi komme med gledelige nyheter. Netflix har nemlig sikret seg rettighetene til å vise krimserien «The Alienist». Serien er basert på en bestselgende bok av Caleb Carr og handlingen finner sted i New York på slutten av 1800-tallet. Politimannen John Moore (Luke Evans) søker hjelp hos psykologen Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) for å stoppe en brutal seriemorder. Alle episodene vil bli tilgjengelig i april.

Foruten fiksjonsserier, fortsetter Netflix å produsere og hente inn kvalitetsdokumentarer. Deres nye dokumentarserie «Dirty Money», tar for seg noen av historiens, og da spesielt Wall Streets, verste forretningsskandaler. Bak kamera er den prisvinnende dokumentarfilm-skaperen Alex Gibney. Oscar-vinneren har tidligere regissert dokumentarer som «Going Clear: Scientology & the Prison of Belief», «Taxi to the Dark Side» og «Zero Days». Premiere 26. januar.

Viaplay

Viaplay faller ofte litt i skyggen av sine strømmekonkurrenter, men sannheten er at de har en rekke kvalitetsserier i sitt kartotek. Gamle travere som «Always Sunny In Philedelphia» og «Preacher» er der, samt en haug med nordiske serier du ikke finner andre steder.

I 2018 satser de på ny med en bråte egenproduksjoner. Først ut er den islandske krimserien «Stella Blómkvist». Heida Reed spiller advokaten Stella Blómkvist, som ikke er redd for å få fingrene skitne eller tråkke på noens tær i håp om å hjelpe sine klienter. Når den islandske statsministerens assistent blir drept på ministerens kontor, klarer Stella å viklet seg inn i et nett av hemmeligheter, sex og drap. Serien er basert på den populære bokserien med samme navn og skal vi dømme fra traileren, virker dette meget lovende.

Islendinger har tidligere vist at de klarer å lage ypperlig krim med serien «Trapped» (som er tilgjengelig på Netflix. Sesong to er i produksjon). «Stella Blómkvist» har premiere en gang i løpet av våren.

Viaplay er ikke helt ferdig med advokatserier. I løpet av våren kommer den svenske serien «Advokaten». Serien er regissert av norske Geir Henning Hopland («Frikjent», «Lillyhammer») og handler om den begavede forsvarsadvokaten Frank Nordling (Alexander Karim) som jobber i et av Sveriges fremste advokatbyråer. I barndommen ble Frank vitne til attentatet av foreldrene. Når han i voksen alder får vite at morderen er en av lederne i Københavns underverden – samt en av advokatbyråets største klienter – blir han besatt på å ta hevn.

Vi fortsetter med spenning. Jakob Oftebro har en av hovedrollene i den internasjonale samarbeidsproduksjonen «Rig 45». 10 riggarbeidere blir sendt ut på en rigg i Nordsjøen for å gjøre litt vedlikeholdsarbeid i romjulen. En rekke merkelige funn og episoder gjør at de om bord begynner å lure på om det er begått en kriminell handling. Når de da mister kontakt med fastlandet under en storm, begynner en intens katt-og-mus lek da de oppdager et det er en morder blant dem. Premiere er forventet i sommer 2018.

«Conspiracy of Silence» er navnet på Viaplays siste nordiske nyvinning i 2018. Den tidligere våpenhandleren Robert Kastell (Jens Hultén) returnerer til Sverige etter 30 år i påtvunget eksil i utlandet. Målet er å ta hevn på mannen som forsøkte å ta han av dage mange år tidligere. Norske Henrik Mestad har en sentral rolle i serien. Premiere til høsten.

Morten Tyldum («Hodejegerne», «Passengers») har regien på to av episodene til den nye sci-fi-thriller serien «Counterpart». J.K. Simmons spiller FN-medarbeideren som har jobbet og slitt i 30 år på samme kontor. En dag oppdager han at organisasjonen han arbeider for egentlig er på plass for å passe på en parallell dimensjon av vår egen verden.


Amazon

Amazon var i mange år mest kjent for å selge bøker og andre ting til hjemmet, før de for noen år tilbake bestemte seg for å satse for fullt på serier til folket.

De gjorde et kjempescoop både seer - og PR-messig da de sikret seg den tidligere Top Gear-trioen Richard Hammond, Jeremy Clarkson og James May etter de ble sparket ut av BBC. Trioen satte i gang og laget bilprogrammet «The Grand Tour» for Amazon. Etter en generelt suksessfull første sesong, er gutta klare med del to av sesong to i 2018.

Amazon har også sikret seg rettighetene til Hulus miniserie «The Looming Tower». Det blir en stjernespekket affære når man ser nærmere på forholdet mellom CIA og FBI i tiden før 11. september, med Jeff Daniels, Alex Baldwin og Peter Sarsgaard i sentrale roller. Serien er basert på en dokumentarisk bok skrevet av Lawrence Wright, og har nevnte Alex Gibney med på produsentsiden.

Jeg kan ikke huske å noensinne har anbefalt et indisk drama, men den indiske Amazon-serien «Breathe» har et konsept som pirrer: En fars verste mareritt blir virkelig når sønnen blir alvorlig syk. Kun overføringer av en spesiell type blod kan redde sønnen. Uheldigvis er det mangel på blodtypen i Mumbai, men plutselig begynner personer med riktig blodypen å falle død som fluer. «Breathe» er tilgjengelig 26. januar.

«The Terror» er inspirert av historien om den britiske oppdageren og marineoffiser sir John Franklin og hans to skip som forsvant på oppdrag i 1846. Franklin og mannskapet på 128 personer, var sendt ut for å seile gjennom Nordvestpassasjen i Canada. Slik endte det ikke, og ingen hørte noe mer fra kaptein Franklin og mannskapet. Ekspedisjoner i de siste 160 årene har avdekket at mannskapet mest sannsynlig døde av sykdom og mangel på mat. «The Terror» indikerer derimot at det var noe helt annet som tok livet av mannskapet. Premiere er i vår.

Amazon har i samarbeid med BBC, laget serien «McMafia». Til tross for den idiotiske tittelen, presenterer serien seg som et knallhard actiondrama inspirert av virkelige hendelser. Alex Godman (James Norton) er sønn av et prominent medlem av den russiske mafiaen. Selv ønsker han ingenting med den kriminelle organisasjonen å gjøre og har bygget seg et lovlydig liv i London finansverden. Etter et drap, kommer dog Godmans familiebakgrunn for en dag. Serien sendes på BBC, og episoder blir lagt ut fortløpende på Amazon.


Hvilken serie gleder du deg mest til i 2018? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.

Promotion med annonselenker

Visste du at testosteron- nivået synker fra 30-års alderen: Dette kosttilskuddet bør mannen din ta

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.