Foto: Skjermdump/HBO

HBO

Her skaper «Game of Thrones» TV-historie

Denne artikkelen inneholder spoilere.

OBS! Denne artikkelen inneholder spoilere for sesong syv av "Game of Thrones".

En av verdens mest populære TV-serier, "Game of Thrones", er godt i gang med sesong syv. Det har vært store forventinger knyttet til den nest siste sesongen av serien. Det norske bidraget til serien, skuespiller Kristofer Hivju i rollen som Tormund Giantsbane, lovet den "heftigste sesongen" i et intervju med Side3 i juli.

Så langt har Hivjus ord holdt vann. Det hele toppet seg i den foreløpig siste tilgjengelige episoden, episode fire "Spoils of War", som ble avsluttet med et massivt slag mellom Lannisters hær og Daenerys Targaryens drager og dothrakier.

Slaget i seg selv var en visuell godtepose med nydelig koreograferte sverdkamper, fantastiske data og pyroeffekter, samt en aldri så liten cliffhanger.

På forhånd var episoden varslet som en av de korteste i hele serien, bare 50 minutter lang, noe som gjorde at flere fans fryktet at det ville bety mindre action. Det motsatte ble servert, blant annet med slagscenen som varte nærmere 15 minutter.

Nå har HBO Nordic sluppet et cirka 11 minutter langt "bak kamera"-klipp som viser noe av alt arbeidet som ligger bak slagscenen. Foruten utrolige hestestunt, avslører serieskaperne at scenen mest sannsynlig har skapt TV-historie ved å ha tent på flest personer i én og samme scene.

- Vi har potensielt flest påtente i TV-historien med hele 20 mann i samme scene, sier Duncan Muggoch i "Game of Thrones"-produksjonen.

- Det var mange som himlet med øyene da jeg foreslo å tenne på 20 mann i samme scene. Ikke bare er det rekord i TV-sammenheng, men jeg fordi det var viktig å kunne omfanget av scenen. Det var en stor utfordring, forteller Rowley Irlam som er stuntkoordinator for scenen.

Se selv alt arbeidet bak innspilling av scenen:

Les også:


Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.