Mange har fått dilla på såkalt
Mange har fått dilla på såkalt "binge watching" på diverse strømmetjenester. Men er det skadelig? Foto: iStockPhoto/Illustrasjonsbilde

Strømmetjeneste

Er «binge watching» skadelig?

12 timer med Netflix, HBO eller Viaplay - påvirker det helsen din?

Vi har alle vært: Du skulle bare se én episode av favorittserien din på Netflix, men før du vet ordet av det er klokken 03:30 og du har pløyet igjennom fire sesonger.

Strømmetjenester som HBO Nordics, Viaplay og Netflix er bare noen av synderne som har gjort såkalt "binge watching" til en legitim hobby på linje med turgåing, fotball og strikking. For de uinnvidde er konseptet enkelt: Man ser flere episoder av en TV-serie etter hverandre i timesvis. Noe klar norsk oversettelse har ikke kommet, men diverse nettsider operer med betegnelsen "maratonkikking" eller "fråtse-se-TV".

Så er det store spørsmålet: Er "binge watching" skadelig?

Det er spørsmålet Youtube-kanalen AsapScience har stilt seg denne uken. Ifølge kanalen, som prøver å svare på populærvitenskapelig spørsmål på en morsom og informativ måte, er det ikke direkte sunt å stirre på en skjerm 12 timer i strekk. Selv om du ikke vil få firkantete øyne, kan "binge watching" påvirke synet, nattesøvnen og spermkvaliteten din (!).

Se videoen under.

Promotion med annonselenker

Pusse opp? Få med deg disse rabattene!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.