Daenarys «Khaleesi» Targaryen i en av de heftigste scenene i Game of Thrones denne sesongen.
Daenarys «Khaleesi» Targaryen i en av de heftigste scenene i Game of Thrones denne sesongen. Foto: HBO

Game of Thrones

Emilia Clarke om den episke nakenscenen

- Det hele er meg, stolt og sterk.

Spoileradvarsel: Om du ikke har sett fjerde episode i sesong seks av Game of Thrones kommer det spoilere lenger ned i teksten.


Det er mange grunner til at Game of Thrones har blitt verdens største TV-serie. Det er ikke bare de rekordhøye summene som går med i produksjonen av hver episode, men vel så mye at serien skaper et troverdig univers som tar publikum på alvor.

Her holdes ingenting tilbake når det gjelder maktkamp, vold og sex, helter skrives inn og ut av serien med et enkelt sverdslag, og skuespillerne har måttet stille opp i de mest provoserende nakenscener.

En som tidlig ble en representant for Game of Thrones' hensynsløse univers var Emilia Clarkes rollefigur Daenarys "Khaleesi" Targaryen. Hun måtte finne seg i å bli tuktet av sin ondskapsfulle bror inntil hun oppdaget med både kropp og sjel at hun selv var bedre egnet til å føre Targaryen-navnet videre.

Emilie Carke i første sesong av Game of Thrones.

Etter sesong tre var det imidlertid slutt på nakenscenene for Clarke.

Sesong fire og fem fikk samtidig kritikk fra fansen for unaturlig å skjule nakne kropper der den type hensyn ikke var tatt tidligere, og som virket påtatt i universet serien hadde skapt.

I 2015 skrev Clarke på Instagram at hun likevel ikke var imot å stille naken -  dersom det styrket historien:

In drama, if a nude scene forwards a story or is shot in a way that adds insight into characters, I’m perfectly fine with it. Sometimes explicit scenes are required and make sense for the characters/story, as they do in Westeros. If it’s gratuitous for gratuitous sake, then I will discuss with a director on how to make it more subtle. In either case, like a good Mother of Dragons, I’m always in control.

I 2015 ble det også kjent at Clarke benyttet seg av en såkalt "body double", og det ble spekulert i om det i virkeligheten var spansk-britiske Rosie Mac som spilte Daenarys Targaryen i nakenscenene.

Vi gjentar advarselen: Nedenfor skriver vi om handlingen i fjerde episode i sesong seks av Game of Thrones!

I episode fire i sjette sesong av Game of Thrones krevde historien på nytt at Khaleesi stilte uten en tråd på kroppen. Daenarys Targaryen tåler som kjent varme og ild bedre enn andre mennesker, en egenskap hun brukte til å brenne alle de dothrakiske lederne - som holdt henne fanget - levende.

Men klærne hennes tåler ikke varmen like godt ...

Klikk bildet for den usensurerte versjonen.

Men var det så Rosie Mac som splitter naken inntok rollen som hersker over dothrakiene?

I et intervju med Entertainment Weekly, forteller Emilia Clarke følgende om scenen:

- Jeg vil gjerne minne om at siste jeg tok av meg klærne var i sesong tre. Det er en stund siden. Vi er nå i sesong seks. Men det hele er meg, stolt og sterk. Jeg er oppriktig glad for at jeg takket ja til å gjøre den scenen. Det er ikke en body double!

Promotion med annonselenker

Fritid- og treningsplaggene du trenger

Promotion med annonselenker

Siste sjanse: Opptil 60 prosent rabatt hos Boozt

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.