NETLFIX: Man kan velge mellom flere hundre serier på Netflix, men det er én serie nordmenn liker bedre enn andre.
NETLFIX: Man kan velge mellom flere hundre serier på Netflix, men det er én serie nordmenn liker bedre enn andre. Foto: Ryan Anson Scanpix

Netflix

Dette er nordmenns favorittserie på Netflix

Er du enig?

Netflix og andre strømmetjenester har blitt en del av hverdagen for de aller fleste nordmenn. Med noen tastetrykk kan man finne flere tusen filmer, TV-serier og dokumentarer til å underholde deg i mange timer.

Men der mange strømmetjenester er mer enn villige til å dele hva som er deres mest sette serie, er dette informasjon Netflix liker å holde tett til brystet. Nå ser det imidlertid ut som nettsiden HighSpeedinternet har gjort jobben for dem. Nettsiden har gått igjennom tilgjengelig brukerdata og laget en interessant og detaljert oversikt over Netflix' abonnenters vaner.

Blant annet har de laget en oversikt som viser hva slags programmer som er det mest sette i hvert av de 190 landene i verden der Netflix er tilgjengelig. I Norge er vinneren: The Americans.

Det amerikanske spiondramaet handler om to russiske spioner som lever som en vanlig familie i USA på 1980-tallet. Serien har blitt hyllet av kritikerne siden sesong én, blitt nominert til hele ti Emmy og to Golden Globe-priser. Det er også en seriefavoritt i Side3-redaksjonen (noe som burde veie tyngst). Foreløpig tilbyr Netflix kun fire av de fem tilgjengelige sesongene. Den sjette sesongen er forventet på amerikanske TV-skjermer i 2018.

HighSpeedinternet har også laget en oversikt over hva som er de fem mest populære TV-serien verden over. Flere av Netflix' egenproduserte serier er å finne på listen, men det er ingen av dem som topper listen.

De fem mest populære seriene er:

  1. Sherlock
  2. Friends
  3. Narcos
  4. House of Cards
  5. New Girl

POPULÆRE: "Sherlock", med Benedict Cumberbatch og Martin Freeman i rollene som Sherlock Holmes og Dr John Watson, er den mest populære serien Netflix har i sitt bibliotek på verdensbasis. De to har lovet at de vil fortsette med «Sherlock» så lenge alle gidder være med.

Også interessant å notere seg at "Friends" fortsatt holder koken, selv om det er 13 år siden siste episode ble sendt.

Ellers er det mye annen interessant nerdefakta man kan dyppe nesa ned i om man ønsker på nettsiden. Norge er blant annet det tredje dyreste landet å ha et Netflix-abonnement i. Bare Danmark og Sveits er dyrere.

Sjekk resten ut her.

Promotion med annonselenker

Pusse opp? Få med deg disse rabattene!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.