Foto: Tine

Vaffel

Så langt må du løpe for å forbrenne én vaffelplate

Det er nesten ikke til å tro ...

25. mars er Verdens Vaffeldag. Og er det én dag en skal kose seg med vafler, må det være denne. Vi har likevel regnet litt på hvor langt en egentlig må jogge for å forbrenne så lite som én vaffelplate. Det er et stykke, og kanskje greit å vite ...

Trening, kosthold og vekt er tema som opptar mange. Men om du legger på deg eller går ned i vekt, er et veldig enkelt regnestykke. Får du i deg mer kalorier enn du forbrenner, ja så legger du på deg. Et kaloriunderskudd sørger for at du går ned.

Hvor mye du totalt forbrenner i løpet av en dag er forskjellige fra person til person. Vi hører ofte at en mann forbrenner rundt 2500 kcal i døgnet, men det er helt avhengig av høyde, vekt og hvor aktiv en er i løpet av dagen. En fyr på 95 kg vil vanligvis forbrenne mer enn han på 70 kg.

Her kan du regne ut ditt kaloribehov.

Med et normalt, sunt kosthold bør det ikke være noe problem å holde vekta stabil, men det er nok av fristelser i løpet av en dag.

Lukten av nystekte boller og bakverk fra butikker og kiosker på morgenkvisten kan være uimotståelig. En sjokolade på vei hjem fra jobb. En vaffel til fredagslunsjen, kanskje med en kaffe latte? Og en øl for å ønske helgen velkommen, må jo til.

Side3 har sett på hvor langt en må løpe for å forbrenne enkelte fristelser, og det er temmelig nedtrykkende. Om en skulle ha falt for alle tingen nevnt over i løpet av én dag, må en person på 70 kg ut på en nærmere to mil lang joggetur for å brenne det av igjen.

Nedenfor har vi satt opp en tabell som viser hvor langt du må løpe for å forbrenne forskjellige fristelser. Vi tar utgangspunkt i en enkel tommelfingerregel: Du forbrenner kilovekten din per kilometer du løper på en tredemølle.

Veier du hundre kilo, forbrenner du altså 500 kalorier dersom du løper fem kilometer. Hvorvidt du spurter eller går fort, spiller for øvrig liten rolle. Det er antall kilometer du tilbakelegger som teller, så lenge du presser deg såpass at du får opp litt puls. En rolig spasertur vil ikke gi samme effekt.

Løper du ute eller øker helningen på tredemølla, går forøvrig kcal-forbruket opp. Tommelfingerregelen gjelder for flatmark.

I tabellen nedenfor har vi brukt tallene fra næringsinnhold.no og funnet totalvekten på matoppskrift.no.

Fristelse/Vekt

60 kg

70 kg

80 kg

90 kg

100 kg

Skolebolle (70 g)

3,3 km

2,8 km

2,5 km

2,2 km

2 km

Hvetebolle (50 g)

2,6 km

2,3 km

2 km

1,8 km

1,6 km

Troika (66 g)

4,9 km

4,2 km

3,8 km

3,3 km

2,9 km

Øl (0,5 liter)

3,3 km

2,8 km

2,4 km

2,2 km

2 km

Cider (0,5 liter)

3,8 km

3,3

2,9 km

2,6 km

2,3 km

Baconcrisp (1 pose, 150 g)

15 km

13 km

11,4 km

10,1 km

9,1 km

Potetgull (1 pose, 180 g)

16 km

13,7 km

12 km

10,7 km

9,6 km

Vaffel (1 plate fra ferdigmiks, 100 g)

6 km

5,1 km

4,5 km

4 km

3,6 km

Vaffel (1 plate med egg og helmelk, 100 g)

3,6 km

3,1 km

2,7 km

2,4 km

2,2 km

Kaffe latte (enkel med lettmelk)

2,25 km

1,9 km

1,7 km

1,5 km

1,4 km

Arvid Fjesme er mannen bak bloggen Brocode , og i overkant orientert når det kommer til trening og kosthold.

- Denne tabellen er nedtrykkende, en må jo for svingende kunne kose seg litt?

- Tabellen er deprimerende, men det finnes små triks. Søtsug er reelt, kroppen din vil ha noe søtt. Jeg anbefaler litt syltetøy til frokost, litt sukker i kaffen - det tar unna suget mange får på kvelden og ettermiddagen, sier han til Side3.

Han anbefaler for øvrig å spise jevnt og trutt.

- Har kroppen nok energi, får du heller ikke det fysiske suget etter noe søtt. Det er egentlig bare kroppens måte å si at blodsukkeret er for lavt. Har vi tatt vekk suget, da er det nytelsen som står igjen. Ikke bruk sånn mat som mellomåltid, bruk det som det det er: Kos.

Arvid foreslår rett og slett å gå litt i barndommen.

- Gjør det som du gjorde når du var liten. Spis lørdagsgodter, kjøp sjokolade og boller med hele familien og kos dere. Gjør som jeg sier så kutter du småspisingen, samtidig som du har noe å se frem til. Mat blir ikke mindre godt av at du gleder deg til det

Om du uansett sitter og tenker «oida», og at det sikkert ikke hadde vært dumt å trene litt, så kan Side3 hjelpe med det.

Det finnes nemlig en oppskrift for hvordan du kan oppnå den beste kroppen du kan få - og her finner du den.

Shopping med annonselenker

CrazyDeals: Opptil 50% rabatt på designervarer

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.