Rike barn avslører foreldrenes skjulte formuer på Instagram

De er stinne av gryn og de viser det gjerne fram på Instagram. Til glede for både etterforskere og svindlere. Og stor ergrelse for foreldrene.

Vi har skrevet om dem før, the rich kids of Instagram. Barna til styrtrike foreldre som mer enn gjerne flasher sin overdådige livsstil på sosiale medier.

Fra Singapore-gjengen, som er de drøyeste av alle #richkids, til rikmannsdatteren Clarisse Lafleur, som mener at misunnelige folk bare må slutte å følge henne.

De mange skrytekontoene har provosert og irritert mange. Men bildene spiller også en viktig rolle i mange juridiske spørsmål.

Fant seks eiendommer i utlandet

I en fersk skilsmissesak ble en riking dømt til å betale sin ekskone en sum tilsvarende 260 millioner kroner.

«Det var synd», sa mannen. «Jeg har ikke i nærheten av så mye penger.»

Dermed gikk ekskonas privatetterforskere i gang med å studere mannen, og ikke minst barnas instagramprofiler.

Ved hjelp av geotaggede bilder fant de fram til et halvt dusin eiendommer registrert i farens navn utenlands.

Det skriver The Guardian, som forteller at etterforskere i stadig større grad bruker bilder fra rikmannsbarn til å finne skjulte formuer i forbindelse med søksmål.

Enkelte sikkerhetsselskaper hevder de finner så mye som 75 prosent av sitt bevismateriale i tilsvarende saker på sosiale medier.

Fattiglus med yacht til 200 millioner

En etterforsker forklarer at sosiale medier er det første steder de leter når de jakter på skjulte verdier.

I én sak de førte hevdet klientens motstander at han ikke hadde noen penger, inntil de fant bilder av barna hans på en luksusyacht i Bahamas til over 200 millioner kroner.

🇮🇹☀️🕶 #relax #chilling #Sardinia

Et innlegg delt av Anna Fongaro (@annafongaro)

Et annet selskapet forteller hvordan de kunne beslaglegge en privatjet i en svindelsak fordi sønnen til en av svindlerne hadde publisert et bilde på Instagram av seg og faren foran flyet.

- Det er slike jackpotfunn vi drømmer om, sier etterforskeren til avisen.

Listen med tilsvarende saker er lang, men rikmannsbarna manglende diskresjon tiltrekker seg også svindlere og utpressere på jakt etter lettjente kjempesummer.

Betalte tulleregninger for 8 millioner kroner

Det er flust med bilder av unge kvinner på de mest eksotiske ferieturene på alle #richkids-kontoer.

I ett slik tilfelle hadde hackere kommet seg inn på rikmannsdatterens epostkonto (passordet var navnet på hunden hennes, som hun stadig navnga i bildene sine) og sendte familien falske fakturaer for privatfly, luksusvillaer og vill shopping.

Familien betalte regninger for nærmere 8 millioner kroner før de ante ugler i mosen.

- Det var først da faren ble grinete på grunn av de høye regningene at noen kom på å kontakte datteren og sjekke med henne. Så lett er det, sier en av etterforskerne til Guardian.

Bildene i artikkelen er ikke knyttet til sakene som omtales.

Promotion med annonselenker

Bootsene du kan bruke med dressen

Promotion med annonselenker

Derfor er denne bilen perfekt for norske forhold

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.