Den muslimske advokaten, forfatteren og menneskerettsaktivisten Qasim Rashid driver twitterkontoen MuslimIQ med i underkant av 60.000 følgere.
Den muslimske advokaten, forfatteren og menneskerettsaktivisten Qasim Rashid driver twitterkontoen MuslimIQ med i underkant av 60.000 følgere.

Internett

Rasist ville vite hvor det «kristne IS» er. Fikk lekse så det smalt på internett

Den muslimske advokaten er blitt en internett-hit etter svaret han ga.

Den muslimske advokaten, forfatteren og menneskerettsaktivisten Qasim Rashid er vant med å få sin dose med nettroll-sjikane på sosiale medier.

Spesielt er advokatens twitterkonto ofte utsatt for trakassering, en plattform Rashid bruker for å opplyse og fremme sitt budskap til  nærmere 60.000 følgere.

Rashids holdninger er det ikke alle som liker og det er ikke uvanlig at han mottar hatefulle meldinger fra personer som ikke deler hans syn.

Nylig fikk en av Rashids twitter-meldinger virale beina å løpe på, skriver SoMe News.

En person Rashid omtaler som høyreekstremist (white supremacist) hadde sendt en privat melding til Rashid hvor han spurte "hvor i verden den kristne versjonen av IS og alle andre religioner befinner seg?" - inneforstått at noe slik ikke eksisterer.

Svaret til Rashid smeller godt i sosiale medier. I skrivende stund har Twitter-meldingen blitt likt over 137.000 ganger og fått mer enn 75.000 retweets. Flere medier verden over har omtalt saken.

Advokaten lister opp en rekke historiske, voldelige hendelser der personer som utførte dem tradisjonelt sett hadde kristendom som religion.

Korsfarerne, slavehandlere, den spanske inkvisisjonen og etnisk rensing av aboriginene i Australia var bare noen punkt i svaret.

Av nyere karakter viser Rashid til blant annet til Herrens motstandsarmé i Uganda som er ledet av en av verdens mest ettersøkte menn, Joseph Kony.

Slik svarte Rashid:

- 400 år med transatlantisk slavehandel som lemlestet, voldtok, drepte, kidnappet og slavebandt 20 millioner afrikanske hedninger for å bringe dem til Kristus.

- Folkemord på indianerne i Guds navn gjennom Manifest desitiny.

- Folkmord på aboriginene i Australia som utslettet 90 prosent av folkeslaget på under et århundre. Igjen av kristne europeere.

- Hekseprosessene i Salem

- Den spanske inkvisisjonen

- Kostogene.

- Herrens motstandsarmé i Uganda som har lemlestet, voldtatt og drept opp mot 100.000 mennesker de siste 15 årene, ifølge FN. Det er mye mer destruktivt enn IS, og de har gjort det for å etablere Bibelsk Lov som en selverklært kristen organisasjon.

- I Den sentralafrikanske republikk har kristne militser ødelagt hver eneste moské og FN rapporterer at muslimer blir utsatt for etnisk rensing, hvor kristne bokstavelig talt spiser muslimer.

- I USA regnes hvite høyreekstremister som er selverklærte kristne som den største trusselen mot landets sikkerhet, ifølge FBI og 392 politibyrå i en undersøkelse fra 2016.

- George Bush, en from kristen, sa at Gud ba ham invadere Irak, hvor anslagsvis én million sivile ble drept i en grunnløs krig.

- KKK eksisterer fremdeles.

- Nazister eksisterer fremdeles.

- Aryan Nation (høyreekstrem organisasjon i USA) eksisterer fremdeles.

Advokatens får bred støtte, blant annet fra prester og kristne.

I en e-post understreker Rashid at han mener terror ikke har en religion, skriver Mic.

- Jeg mener terrorisme ikke har noen religion. Så når folk nekter å skylde på kristendom for angrep utført av høyreekstreme, selverklærte kristne, så er jeg enig. Jeg er enig fordi jeg har studert kristendom fra kristnes ståsted, ikke ekstremister som KKK.", skriver han.

Han har den samme oppfordringen til folk som ønsker å lære mer om islam.

- Kom og lær om islam fra oss, ikke fra antimuslimer og ekstremister.

Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.