Dette bildet av en Paveway IV-bombe med påskriften Love From Manchester har tatt av i sosiale medier. Det britiske flyvåpenet RAF bekrefter at det er ekte.
Dette bildet av en Paveway IV-bombe med påskriften Love From Manchester har tatt av i sosiale medier. Det britiske flyvåpenet RAF bekrefter at det er ekte.

Terrorangrepet i Manchester

RAF bekrefter: Slik hilser britene tilbake til IS

Med bomber påskrevet "Love from Manchester" sikter britene seg inn på IS-kontrollerte områder.

Bildet av en laserstyrt Paveway IV-bombe med skriften "Love from Manchester" har tatt av på sosiale medier i etterkant av terrorangrepet i Manchester som krevde 22 liv.

Mange trodde at bildet var falsk, men det britiske flyvåpenet RAF bekrefter nå overfor avisen Daily Mail at både bomben og påskriften er ekte.

Bildet ble sent fra en person i RAF til en venn, som deretter publiserte bildet på Twitter. Det er i ettertid fjernet igjen.

Ifølge Daily Mail er det en droneskvadron stasjonert på hemmelig sted i Midtøsten som skrev beskjeden.

- RAF kan bekrefte at bildet er ekte. Motivasjonen for å skrive en slik beskjed er etter forholdene forståelig, sier en talsperson i RAF til avisen.

Det er en lang tradisjon for å skrive slike beskjeder på bomber i RAF, og i andre flyvåpen, og bildet kommer ikke til å få noen følger for personen som sendte det.

Etter terrorangrepet i Paris i 2015 skrev amerikanske styrker "From Paris, With Love" på sine bomber, mens russerne signerte med "For Paris" på sine bomber og missiler rettet mot IS-mål i Syria.

Tradisjonen med å skrive slike beskjeder på bomber stammer fra 2. verdenskrig.

Fakta om terrorangrepet i Manchester

 

En selvmordsbomber detonerte mandag kveld en sprengladning ved Manchester Arena, der tenåringsidolet Ariana Grande akkurat var ferdig med sin konsert.

Politiet er overbevist om at det var 22 år gamle Salman Abedi, en britisk statsborger av libysk opprinnelse, som utløste bomben.

22 mennesker ble drept, deriblant en åtte år gammel jente. Over 100 ble såret, mange av dem mindreårige.

Britisk politi tror Abedi tilhørte et terrornettverk og åtte menn er de siste dagene pågrepet.

Den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for terroraksjonen.

Britiske myndigheter frykter at bombemakeren fortsatt er på frifot og har hevet trusselnivået fra «alvorlig» til «kritisk».

Angrepet er det dødeligste terrorangrepet i Storbritannia siden selvmordsbombere drepte 52 mennesker på tre T-banetog og én buss i London i juli 2005.

Kilde: NTB

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.