HELLIG OVERBEVIST: Pastor Jamie Coots holder en preken mens han holder en giftig slange. Presten var overbevist om at giftige slangebitt ikke vil kunne skade ham så lenge han var i Guds nåde.
HELLIG OVERBEVIST: Pastor Jamie Coots holder en preken mens han holder en giftig slange. Presten var overbevist om at giftige slangebitt ikke vil kunne skade ham så lenge han var i Guds nåde. Foto: NGT

«Slangens frelse»

Pastoren trodde slangebitt ikke kunne skade ham - døde

Pastoren var overbevist om at giftige slangebitt ikke vil kunne skade ham så lenge han var i Guds nåde.

Den etter hvert kjente «slangepresten» Jamie Coots fra National Geographic Channel-showet «Slangens frelse» er død - av slangebitt.

I programmet har seerne blitt kjent med Coots og en annen pastor i en spesiell menighet sør i USA. De to strever med å videreføre en mer enn hundre år gammel tradisjon hvor de praktiserer håndtering av giftige slanger i kirken. 

I serien møter Coots motstand fra flere hold, både myndigheter, lokalsamfunn og av og til sin egen familie.

Men pastoren trodde på det som står skrevet i bibelen om at giftige slangebitt ikke vil kunne skade ham så lenge han var i Guds nåde. Han trodde også at dersom han sluttet å håndtere slanger, ville han havne i Helvetet. 

Menigheten saumfarer fjellene for de farlige reptilene for å opprettholde en samling av slanger for kirkens skyld. Da Coots i februar ble bitt av en giftig slange, nektet han behandling i den tro om at bittet ikke ville skade ham.

Han døde av bittet lørdag 15. februar.

FAMILIEN COOTS: «Little Cody» (t.v.) skal etter planen ta over farens praksis. På bildet ser vi ellers datteren Trina Coots, Jamie Coots i midten, kona Linda Coots og bestefar Greg Coots foran kirken i Middlesboro, Kentucky.

Talskvinne Stephanie Montgomery i National Geographic Channel forteller til CNN at Coots døde bare et halt år etter at filmteamet var ferdige med sine opptak.

- Da vi fulgte pastor Coots, ble vi stadig slått av hans tro og overbevisning til tross for farene og utfordringene når det gjaldt helse og lov. Risikoen var for ham alltid verdt det, det var en måte å demonstrere hans urokkelige tro. 

- Vi er beæret over å ha fått lov til å følge Coots og hans meninghet gjennom  programmet. Det gir kontekst til hans tilbedelsesmetode. Våre tanker går til familien i denne vonde tiden, sier Montgomery til CNN.

National Geographic Channel i Norge opplyser til Side3 at serien vil gå som vanlig. I og med teamet var ferdig å filme før Jamie Coots, vil ikke dødsfallet bli omtalt i serien.

Ifølge TV-kanalen ble Coots arrestert i februar 2013 for å fraktet giftige slanger inn i Tennessee. Han ble også arrestert i 2008 for å ha oppbevart 74 slanger i hjemmet sitt.


Promotion med annonselenker

Crazy deals: 5 kupp du gjør på salget

Promotion med annonselenker

Derfor er denne bilen perfekt for norske forhold

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.