EGEN PARK: Bysturet i Paris har bestemt å lage en egen park kun for naturister. Parken vil mest sannsynlig blir etablert i skogområdet Bois de Boulogne eller Bois de Vincennes, og være tilknyttet en innsjø. Bildet er en illustrasjon.
EGEN PARK: Bysturet i Paris har bestemt å lage en egen park kun for naturister. Parken vil mest sannsynlig blir etablert i skogområdet Bois de Boulogne eller Bois de Vincennes, og være tilknyttet en innsjø. Bildet er en illustrasjon. Foto: Mykhaylo Palinchak Colourbox

Naturistpark

Paris åpner egen nudistpark

- Vil ikke være til offentlig sjenanse.

Du har sikkert hørt om nudiststrender, men nå tar Paris konseptet om fri utfoldelse et skritt lenge. Storbyen har nemlig bestemt å bygge en egen park for naturister (tidligere kjent som "nudister") i byen, skriver avisen Independent.

Les også: Nakenbildene du tør å la henge på veggen

Åpner i 2017

Ifølge AFP vil parken åpne allerede i 2017. Myndighetene vurderer å legge parken i skogområdet Bois de Boulogne eller Bois de Vincennes.

Et nettselskapet lanserte i sommer en egen nakebar der folk kunne komme og ta seg en drink nakne på et hustak i London. Baren ble en populær affære i hovedstaden.

Independent skriver at nudisme er en populær syssel for innbyggerne i den franske hovedstaden. Et offentlig basseng har blant annet tre kvelder i uken dedikert til ivrige naturister som vil bade i Adam og Evas drakt.

Les også: Her er det best å bade naken

Forslaget om en egen park for naturister ble lagt frem av miljøpartiet Les Verts, og vedtatt. Naturistorganisasjonen i Paris har nærmere 400 medlemmer. Varaordfører i Paris, Bruno Julliard, sier til AFP at parken vil bli "i nærheten av en innsjø og i regulerte former så det ikke er til sjenanse for andre".

Les også: President forsnakket seg - folk stiller nakne på jobb

- Kjempeløft

Leder for norsk naturistforbund, Arild Hauge, sier det er oppløftende at Paris tilrettelegger for naturister.

- Det er kjempeoppløftende at franskmenn lager en park for naturisme i Paris. De har alltid vært liberale og i front for nyskaping. Det er bra at det skapes lommer av frihet hvor folk kan senke skuldrene og være seg selv. En viktig motpol til kroppspress og seksualisert samfunn, sier Hauge til Side3.

Lederen legger til at forbundet foreløpig har ingen ambisjoner om et lignende prosjekt i Norge.

- Selv om det hadde vært kjekt med en slik park i Norge også så har vi ikke planer eller ambisjoner på per dags dato.

Egen naturistbar

Paris vil ikke bli den første storbyen i Europa som slår et slag for naturistene. Tidligere har London lansert en egen nakenrestaurant for dem som ønsker en litt løsere kveld på byen.

Les også: Dette er hele Norges nye drømmedame

Et nettselskapet lanserte også en egen nakenbar på et hustak i London. Den var åpen i kun noen måneder. Her kunne folk få søke om å få lov til å ta en drink eller to uten en tråd.

I Norge har vi også egne sentre for naturister, opplyser Norsk naturistforbund. Det er Isefjær mellom Kristansand og Lillesand, Sjøhaug ved Moss og Skovly ved Halden. Det finnes også en rekke offisielle og uoffisielle naturiststrender.

Les også: Her er Nirvana-babyen 25 år etter

Og: Singapore-gjengen er drøyest av alle #richkids på Instagram

Og i alle fall: Nakenbilder fra dama? Da må du vite om dette iPhone-trikset

Promotion med annonselenker

Crazy deals: 5 kupp du gjør på salget

Promotion med annonselenker

Derfor er denne bilen perfekt for norske forhold

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.