NÆRE PÅ: Norske Martin Lesjø var nære på å sikre seg førsteplass og et gullarmbånd i Las Vegas i turneringen The Little One for One Drop. Turneringen er en av mange sideturneringer som arrangeres under verdensmesterskapet i poker.
NÆRE PÅ: Norske Martin Lesjø var nære på å sikre seg førsteplass og et gullarmbånd i Las Vegas i turneringen The Little One for One Drop. Turneringen er en av mange sideturneringer som arrangeres under verdensmesterskapet i poker. Foto: WSOP.com

Poker

Norske Martin Lesjø vant 2.6 millioner kroner i Las Vegas

For mange betyr juli måned ferie og sommerfri, men for en økende andel nordmenn er sommermånedene forbundet med poker og World Series of Poker (WSOP), kjent som det uoffisielle verdensmesterskapet, i Las Vegas.

Samtidig som hovedturneringen ("Main Event") går av stabelen fra 8. juli til finalebordet - og dagen 22. juli, arrangeres det en rekke sideturneringer. Én av disse turneringene er The Little One for One Drop som startet 11.juli. Her klarte norske Martin Lesjø (28) å spille seg frem til andreplass etter å ha måtte gi tapt til amerikanske Adrian Moreno.

Andreplassen gir den norske pokerspilleren en premie på 326.314 amerikanske dollar, eller litt over 2.6 millioner norske kroner.

Ifølge sin egen Twitter-konto var Lesjø ofte knapp på sjetonger i løpet av turneringen, men klarte allikevel å karre seg til finalebordet med en fin sjetongstack. Da det gjenstod 12 spillere, lå nordmannen på en tredjeplass med 42 store blinder igjen. På bordet satt blant annet den amerikanske pokerproffen Matt Berkey. Berkey måtte ta til takke med tredjeplass.

Til slutt var det 28-åringen og amerikanske Moreno igjen på finalebordet. De to finalistene hadde lenge jevne sjetongbeholdninger, men etter to og én halvtimes spill hadde Moreno klart å få tak i rundt tre fjerdedeler av sjetongene på bordet. Det endelige strået kom da Lesjø synte Morenos bud på 1,1 millioner sjetonger. Floppen viste konge-knekt-fem med to spar på bordet. Moreno checket og Lesjø bydde 1,2 millioner sjetonger. Amerikaneren valgte å dytte all in og fikk syn fra nordmannen. Lesjø viste konge-ti og var foran med par i konger, mens Moreno viste ess-ti i spar og hadde dermed flushe-draget.

Uheldigvis for Lesjø kom dame-spar på turn og seks i spar på river, noe som ga Moreno flush og seieren.

STOLT: Amerikanske Adrian Moreno viser stolt frem vinnerhånden til fotografen etter han slo norske Martin Lesjø i finalen i en pokerturnering i Las Vegas. Moreno er som Lesjø amatørspiller. I hånden har amerikaneren det meget ettertraktede gullarmbåndet kun vinnere i WSOP får.

Ifølge WSOPs offisielle sider, tok amerikaneren til tårene da han endelig innså at han kan smykke seg med sitt første gullarmbånd fra WSOPs pokerfestival. Det var totalt 4391 spillere til start i turneringen og innkjøp var på 1000 amerikanske dollar, 8221 norske kroner.

Førstepremien var på 528.316 dollar, over 4.3 millioner norske kroner.

På Facebook takker nordmannen for all støtten han fikk under finalespillet. Ha la til at han var litt skuffet over andreplassen, men at det nok går fort over.

Sigurd Eskeland, president i Norsk pokerforbund og tidligere vinner av et gullarmbånd i WSOP, sier til Side3 at Lesjø kan være veldig stolt over innsatsen i Las Vegas.

- Martin er sikkert litt skuffet akkurat nå, det er surt å være så nære en seier. Men det er veldig stort å komme så langt i en så stor turnering, og han har all grunn til å være stolt av prestasjonen, mener Eskeland.

For mange spillere henger gullarmbånden nesten høyere enn pengepremien. Hadde Lesjø vunnet hadde han bare blitt den fjerde nordmannen i historien som kunne vise til et gullarmbånd fra verdensmesterskapet i poker. Tidligere er det kun Thor Hansen (to stykker), nevnte Sigurd Eskeland og Anette Obrestad som har klart det. Norske Felix Stephensen var meget nære da han kom på andreplass i hovedturneringen i 2014.

Lesjø er fra Hønefoss, men bor i Lier utenfor Drammen. Han arbeider til vanlig som flygeleder for Avinor. Ifølge poker.no er dette Lesjøs første store pengepremie i en internasjonale liveturnering.

Side3 har ikke lyktes å få tak i Martin Lesjø for en kommentar.

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.