Elbilkonseptet I.D. Crozz er en crossover med 4x4 og innvendig størrelse som VW Tiguan. Med en rekkevidde på 45 mil, kan denne fort bli en favoritt blant nordmenn.
Elbilkonseptet I.D. Crozz er en crossover med 4x4 og innvendig størrelse som VW Tiguan. Med en rekkevidde på 45 mil, kan denne fort bli en favoritt blant nordmenn. Foto: Volkswagen

I.D. CROZZ

Volkswagen avduket elbilen I.D. Crozz

Med firehjulstrekk og en rekkevidde på 45 mil, kan denne fort bli en favoritt blant nordmenn.

Samtidig som Audi avduket den nye crossover-elbilen Audi e-tron Sportback på motormessen Auto Shanghai 2017, har Volkswagen vist fram de første konseptskissene av sin egen crossover.

Konseptet bærer navnet I.D. Crozz, og er siste skuddet på stammen for VWs I.D.-konsept.

Audis Sportback har kommet lenger i utviklingen og skal være på veien i 2019. Volkswagen har foreløpig ikke sveiset produksjonsplanen, men forventer at I.D. Crozz kan rulle ut fra fabrikken i løpet av 2020.

Crozz blir utstyrt med firehjulstrekk og en samlet motorkraft på 302 hestekrefter (225 kW). Batteripakken er på 83 kWh, men skal ha tilsvarende rekkevidde på over 500 NEDC-kilometer som Audis e-tron Sportback med 95 kWh-batteri.

I praksis betyr det at det skal være mulig å tilbakelegge rundt 45 mil på en lading med fornuftig kjøring på varme sommerdager.

I.D. Crozz skal ha en innvendig størrelse på linje med VW Tiguan. Volkswagens mål er at bilen skal kunne være helt selvkjørende.

Volkswagen gjør det sterkt i det norske elbilmarkedet med sin e-Golf, og med en elbil i Tiguan-størrelse med firehjulstrekk og rekkevidde på 45 mil, kan denne fort bli en favoritt blant nordmenn.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1
Autodesk VRED Professional 2017 SP1
Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Gikk du glipp av denne?: Den 49 år gamle milliardæren har blitt en hit på Instagram. Se hvorfor.

 

Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.