Tesla-sjåfør ble advart av bilen syv ganger før dødskrasjet

Ba sjåføren plassere hendene på rattet med lyd og visuelle advarsler.

I mai 2016 døde amerikaneren Joshua Brown etter at hans Tesla Model S krasjet med en semitrailer nær Williston i Florida.

Teslaen kjørte på en motorvei med delte kjørebaner da en semitrailer krysset veien og sto på tvers foran Teslaen.

Ulykken fikk mye oppmerksomhet etter at det ble klart at sjåføren brukte bilens autopilot da ulykken skjedde.

Den amerikanske trafikksikkerhetsadministrasjonen NHTSA startet gransking av autopilotens ytelse etter at bilprodusenten varslet om ulykken. De konkluderte med at ulykken ikke skyldtes feil med autopiloten.


DØDSULYKKE: Joshua Browns Model S krasjet og havnet under en semitrailer som skiftet fil på motorveien. Brown døde som følge av skadene han fikk.

DØDSULYKKE: Joshua Browns Model S krasjet og havnet under en semitrailer som skiftet fil på motorveien. Brown døde som følge av skadene han fikk.

Nå foreligger også rapporten fra National Transportation Safety Board (NTSB). Her går det fram at sjåføren fikk syv advarsler fra bilen om å plassere hendene tilbake på rattet før ulykken, skriver CNN.

Joshua Brown har publisert flere videoer på YouTube hvor han tester autopiloten på en Tesla Model S 70D,

Ifølge kommisjonen hadde Brown hendene på rattet i 25 sekunder i løpet av de 37 minuttene bilen kjørte på autopilot. Sjåføren fikk også seks lyd-advarsler om gripe rattet, skriver Reuters.

Bilen registrerte ingen bremsing før ulykken. Det siste bilen registrerte at Brown gjorde, var å sette cruise-kontrollen til 75 mph (119 km/t). Fartsgrensen på veien var 65 mph (105 km/t), rapporterer NHTSA.

Tesla kaller hendelsen "et tragisk tap" og sier det er den første dødsulykken som har skjedd mens bilens autopilot har vært på.

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.