Denne «bilen» er det mange som har fått opp øynene for det siste døgnet. Snøbilen, som er en 1:1-utgave av Porsche 911, går akkurat nå sin seiersgang på sosiale medier.
Denne «bilen» er det mange som har fått opp øynene for det siste døgnet. Snøbilen, som er en 1:1-utgave av Porsche 911, går akkurat nå sin seiersgang på sosiale medier. Foto: Pål Kvam Privat

Vinterbil

Stuntet til Ann-Mari og Martin går viralt – ser du hvorfor?

Begrepet «vinterbil» får en heeelt ny betydning ...

Det er ikke akkurat noen stor mangel på snø, denne vinteren. For noen av oss er det kanskje litt i overkant mye akkurat nå. Mens andre setter stor pris på den – og dessuten klarer å bruke den til noe kreativt.

Vi har jo sett diverse spenstige snømenn, borger og huler. Men vi har faktisk ikke sett noe som kan måle seg med det du ser bilde av her: Her snakker vi rett og slett en Porsche 911 i 1:1-størrelse, laget av snø!

Broom-Vegard kjøpte Porsche: – Mange grunner til at det er en dårlig idè ...

– Snømann var ikke noe for oss ...

Det er Martin Noreng (36) og samboer Ann-Mari Sundvoll (34), bosatt i Ski i Akershus, som står bak det iøynefallende byggverket.

– Vi er to kreative sjeler som liker å finne på litt utradisjonelle ting, så snømann var ikke noe for oss hvis vi først skulle lage noe. Vi kjeder oss sjelden, og har vi litt tid til overs finner vi alltid på noe sprell tilsvarende dette, forteller Martin.

Martin Noreng og samboeren Ann-Mari Sundvoll står bak snøbilen.

At det ble nettopp en Porsche er naturligvis ikke tilfeldig. Paret har til sammen sju veteranbiler. To av dem har Porsche-logo: En 1959 Porsche 356 og en 1969 Porsche 911.

Men den som får mest oppmerksomhet akkurat nå, er den som står utenfor garasjen ...

Porsche 911: Slik fikk vi en roadtrip vi aldri glemmer

Stopper og tar bilder

Hele snøbilen tok det faktisk ikke mer enn tre timer å bygge. Litt "juks" er det også – siden felgene er hentet fra en VW. Men Porsche er jo i samme familie, så det får være greit.

– Vi har fått mange kommentarer fra forbipasserende som stopper opp og tar bilder. De synes det er kjempegøy. Stuntet vårt har fått mange munner til å smile det siste døgnet og bildene av bilen har tatt helt av på sosiale medier. Vi er begge veldig glad i alt som har med motor å gjøre og kjører motorsykkel begge to. Nå håper vi bare at snøen holder seg litt til, så vi kan få lov å beholde "vinterbilen» vår så lenge som mulig, forteller Martin.

40-årskrisen? Ja takk, kom med den!


Her står originalen og snøbilen parkert ved siden av hverandre. Håpet nå, er at været tillater at snøbilen får stå i fred en stund.

Her står originalen og snøbilen parkert ved siden av hverandre. Håpet nå, er at været tillater at snøbilen får stå i fred en stund.

Naboen tok bilder

Det var naboen Pål Kvam, også han Porsche-entusiast, som sørget for at bilen gikk viralt. Da han fikk øye på snøbilen tok han bilder med en gang, og delte de på Facebook. Der ble de tatt veldig godt imot!

Senere har det spredd seg også på Instagram og andre sosiale medier.

– Det hadde vært gøy om vi kunne være med på å inspirere andre til å komme seg ut å leke litt i snøen å lage noe gøy sammen, sier Martin og samboeren.

Og den oppfordringen sender vi gladelig videre: Gå ut i snøen og bygg kule snøbiler. Så kan dere sende bildene til oss i Broom, etterpå!

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

Joda, heftig sportsbil kan funke året rundt

Obs-varsel: Nå er det én tabbe mange gjør i trafikken 

Eric skulle bare lade Teslaen... 

Derfor har de nøkkelen på «feil» side av rattet

Promotion med annonselenker

Visste du at testosteron- nivået synker fra 30-års alderen: Dette kosttilskuddet bør mannen din ta

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.