Nissan Leaf er totalt Norges mest solgte elbil, og mye ligger an til at den nye generasjonen vil selge enda bedre.
Nissan Leaf er totalt Norges mest solgte elbil, og mye ligger an til at den nye generasjonen vil selge enda bedre. Foto: Nissan

Nissan Leaf

Nissan Leaf: Over 1000 nordmenn har kjøpt bilen ingen enda har kjørt

Voldsom etterspørsel etter den nye folke-elbilen.

Før helga avduket Nissan andre generasjon Leaf, og før noen har fått kjøre den nye bilen, melder Nissan i Norge om svært høy etterspørsel.

- Tirsdag passerte vi 1000 ordrer på Leaf, forteller kommunikasjonssjef Marina Maneas Bakkum til Side3.

Dette er faktiske bestillinger av bilen, ikke personer som har satt seg på venteliste. Dette skjer før noen kunder faktisk har fått sett bilen i virkeligheten, og langt mindre kjørt den.

Til sammenlikning selges det vanligvis om lag 2400 elbiler i Norge i måneden.

Lanseringsmodellen prises på samme nivå som toppmodellene av den utgående Leaf - og kundene som nå har bestilt har ikke fått noen mulighet til å tilpasse bilene de skal bestille, utover farge. Det kommer først senere.

Satser på rask levering

Ifølge Nissan kommer de ikke til å få de samme leveringsproblemene som en lang rekke andre elbilprodusenter for tiden står i.

- Det ser ikke ut som om levering blir noe problem. Vi har fått god tilgang på biler, og vi har fått beskjed om at det er mulig å øke antallet som skal til Norge om det blir nødvendig. Det er ikke nødvendigvis slik at alle får bilene sine første uka, men det blir innen rimelig tid, forteller hun.

De første bilene kommer trolig til Norge rett over nyttår, mens det antas at store mengder biler er tilgjengelig i løpet av våren.

I første omgang er det kun utgaven med 40 kWh-batteri som blir tilgjengelig, mens en utgave med 60 kWh-batteri - det samme som Opel Ampera-e - er ventet i andre halvdel av året.

Ønsker å slå VW

Nissan ønsker ikke å gå ut med hva slags salgstall de forventer på den nye bilen, men kommunikasjonssjefen legger ikke skjul på at de forventer å overgå de beste salgsperiodene for forrige generasjon.

- Men skal dere slå VW e-Golf? Dere har lavere pris, lenger rekkevidde og kortere leveringstid ..?

- Hehe, vi skal i alle fall gjøre vårt, og utgangspunktet er godt, sier Maneas Bakkum.

Promotion med annonselenker

Vårjakkene du trenger nå

Promotion med annonselenker

Derfor er denne bilen perfekt for norske forhold

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.