AGGRESIV PRISING: Elbilen Lucid Air har fått en startpris på 60.000 dollar i USA. Det er 8000 dollar billigere enn den billigste Teslaen.

Lucid Air

Lucid Air skal bli billigere enn den billigste Teslaen

Regnet om til norske forhold kan den luksuriøse elbilen Lucid Air få en startpris på 555.000 kroner i Norge.

Lucid Air sies å kunne bli markedets råeste elbil. Innstegsmodellen har like stort batteri som den aller største Tesla-modellen, altså 100 kWh.

Les også: Hoppet av fra Tesla – nå kan du bestille Lucid Air

Den største batteripakker er på hele 130 kWh, og byr på en rekkevidde på solide 640 kilometer. Ja, og så får den, hold deg fast, over 1000 hestekrefter.

Den slags effekt er nok til at vi snakker både super- og hyperbilytelser. 0-60 mph (96 km/t) skal ta 2,5 sekunder, omtrent på nivå med Tesla Model S P100D.

Det er den tidligere Tesla-sjefen Peter Rawlinson har startet sitt eget elbil-eventyr. Og det synes klart at han går rett i strupen på sin tidligere arbeidsgiver.

Lucid Air får lengre rekkevidde, blir billigere enn Tesla

Lucid Motors har annonsert prisen på innstegsmodellen, og de legger seg et godt stykke under Teslas innstegsmodell, Tesla Model S 60.

Tesla Model S 60 med bakhjulsdrift og en rekkevidde på 350 kilometer (EPA) koster 68.000 dollar i USA.

Startprisen på Lucid Air med en rekkevidde på rett under 390 kilometer (EPA) blir 60.000 dollar.

Da snakker vi om en elbil med bakhjulsdrift, 400 hestekrefter, bagasjerom på 900 liter og all den maskinvaren som trengs for at bilen skal bli selvkjørende.

At maskinvaren er på plass, betyr imidlertid ikke at programvaren er det. Vi kan anta at Lucid Air i likhet med Tesla kommer til å ha en trappetrinnsløsning hvor kundene kan betale for å låse opp funksjonalitet.


NOK Å TRYKKE PÅ: Tre store skjermer utgjør en stor del av førermiljøet i Lucid Air.

NOK Å TRYKKE PÅ: Tre store skjermer utgjør en stor del av førermiljøet i Lucid Air.


LUKSUS: Mens Tesla har fått kritikk for at interiøret i en såpass dyr bil er heller sparsomt, går Lucid Air i en ganske annen retning. Her er fokus på premiumfølelsen.

LUKSUS: Mens Tesla har fått kritikk for at interiøret i en såpass dyr bil er heller sparsomt, går Lucid Air i en ganske annen retning. Her er fokus på premiumfølelsen.

Startpris på 555.000 kroner?

For moro skyld har vi regnet på hva prisen på Lucid Air kan bli i Norge, med utgangspunkt i den norske prisen på Tesla Model S.

68.000 dollar for Tesla Model S 60 tilsvarer i praksis 628.600 kroner i Norge. Det vil si at for hver Tesla-dollar i USA må en ut med 9,24 kroner i Norge.

Dermed kan vi se på en startpris for Lucid Air ned mot 555.000 kroner, om vi skal spekulere litt og forutsatt de samme fordelene for elbil som i dag.

Fremdeles for dyrt? Her får du Tesla-rekkevidde - til halv pris

Kan være på veien i 2019

Til nettsiden Electrek forteller Lucid Motors at de ennå ikke har begynt å bygge bilen, og at det kommer til å ta 24 måneder før de starter denne prosessen til de første produksjonsklare bilene er klare.

Nettsiden antar derfor at bilen ikke vil være å se på veien før tidligst i 2019.

Allerede nå er det mulig å forhåndsbestille bilen, og dermed sikre seg en plass i køen. En kan betale 2500 dollar i depositum for standardversjonen, eller 25.500 dollar for en av de 255 spesiallagde «Launch Edition»-bilene. Dette er biler med en forventet pris på over 100.000 dollar.

Lucid Motor har forøvrig inngått et samarbeid med Samsung, som skal produsere litium-ion batteriene. Med Samsung som partner håper Lucid Motors å lage 10.000 biler årlig fra starten av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.