SUPERELBIL: Rimac Consept One regnes for å være verdens første superelbil. Her er den fotografert på Pebble Beach i California.
SUPERELBIL: Rimac Consept One regnes for å være verdens første superelbil. Her er den fotografert på Pebble Beach i California. Foto: Rimac

Rimac Concept One

Jeremy Clarkson: - Jeg har aldri sett noe liknende

- Om dette er fremtiden, er jeg SÅ klar, roper Richard Hammond.

Andre sesong av The Grand Tour er i gang, og denne gangen er det som å få gode, gamle Top Gear tilbake, skriver Side3s anmelder.

I første episode blir Richard Hammond bedre kjent med den kroatiske superelbilen Rimac Consept One - på godt og vondt. Det er i denne bilen Hammond minster kontrollen og blir dratt ut av et brennende vrak.

Men før det får trioen se hva elbilen er god for i et dragrace med fossilbilen Lamborghini Aventador S og hybriden Honda NSX.

Bensin vs. hybrid vs. batteri.

Lamborghinien veier drøyt 1700 kg, og er dermed om lag 100 kg lettere en Rimacen og Hondaen.

Men vil det hjelpe mot en elbil med 1073 hestekrefter, et dreimoment på 1600 Nm og som gjør unna 0-100 km/t på 2,5 sekunder?

På ingen som helst måte.

Richard Hammond skyter øyeblikkelig fra James May i sin Honda NXS og Jeremy Clarkson i sin Lamborghini Aventador S, og passerer mållinja - i dragraceforstand - milevis før de andre.

- Dji-zes f***. Om dette er fremtiden, er jeg klar, roper Hammond.

- Jeg har aldri sett noe liknende. Jeg har aldri sett noe bevege seg så raskt. Ikke med nummerskilt, sier Clarkson.

Captain Slow rekker ikke å si noen ting, men uttaler i etterkant til Drivetribe at bilen er en "utsøkt, perlehvit, elektrisk delikatesse".

Se videoen nedenfor:

Rimac Consept One bygges av det kroatiske selskapet Rimac Automobili, og regnes for å være den første elektriske superbilen.

Det er i alt bygget åtte modeller for salg. Alle er solgt. Bilen har ikke en offisiell pris, men en kan trygt anta at kjøperne har til klor i bassenget.

Bilen drar på alle fire hjulene og motorene henter kraft fra et 90 kWh batteri. Rekkevidden ble i 2017 økt til 350 km.

GT-trioen er ikke de eneste som har latt seg imponere av farten til Rimac Concept One. Etter at den amerikanske rallykjøreren Alex Roy testet bilen i en episode av bilprogrammet /Drive skrev han på Twitter at han "ikke hadde kjørt noe så raskt i sitt liv" og at den "forandrer absolutt hele spillet".

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.