FÆRREST FEIL: Koreanske Hyundai gjør det skarpt i kvalitetsundersøkelsen til J.D. Power som måler antall feil per 100 biler. Undersøkelsen er bransjens kanskje viktigste undersøkelse om hvor tilfredse kundene er med sine biler. Hyundai kommer i 2017 på en 6. plass, etter Lexus og Porsche på delt førsteplass, Toyota på tredje og Mercedes på femte plass.

Kvalitetsundersøkelse

J.D. Power: Disse bilmerkene har færrest feil

Er din bil på topp 10-listen?

Amerikanske J.D. Power gjennomfører noen av bilverdenens største kvalitetsundersøkelser og blir av mange regnet som bortimot "fasiten" på dette området.

Les også: Tro det eller ei: Luksusbil og gammel Toyota koster det samme!

Blant undersøkelsene de gjør, er den årlige J.D. Power Vehicle Dependability Study. Denne høyt anerkjente studien har de nå utført i mer enn 25 år.

Analysen er særdeles grundig, og tar for seg de fleste potensielle problemområdene.

Snittet for bilmerkene i 2017 er 156 problemer per 100 biler, og det største problemområdet er infotainment / multimedia som står for 22 prosent av feilene.


DELT FØRSTEPLASS: Lexus har som vane å gjøre det skarpt, men i år må de dele førsteplassen med Porsche.

DELT FØRSTEPLASS: Lexus har som vane å gjøre det skarpt, men i år må de dele førsteplassen med Porsche.

Lexus og Porsche til topps

Gode, gamle mekaniske feil blir det mindre og mindre av i bilindustrien, men til gjengjeld øker det på med feil innen de nye teknologiene som bilene får stadig mer av.

Ett merke som alltid har forstått verdien av å kvalitetssikre hver minste lille bit er Lexus. De er omtrent uslåelige, og tar seieren i år også. Dette er deres sjette på rad! Det kan også nevnes at Lexus vant 12 år (!) på rad fra 1997 til 2008.

I år må riktignok Lexus dele førsteplassen med Porsche. Begge har 110 rapporterte problemer per 100 biler og de to er dermed et godt stykke foran tredjeplassen som innehas av Toyota, som også ofte gjør det godt i slike undersøkelser.

– Etter 46 år på veien, er dette den beste bilen jeg har hatt


FEMTEPLASS: Mercedes tar femteplassen i årets oppsummering.

FEMTEPLASS: Mercedes tar femteplassen i årets oppsummering.

GM måtte skjerpe seg

Toyota følges imidlertid tett av amerikanske Buick med 126 feil per 100 bil. Buick er en del av GM-konsernet og de måtte forplikte seg til – etter at den amerikanske staten gikk inn og reddet konsernet etter finanskrisen i 2008 – å heve kvaliteten på sine produkter.

De kapret denne gangen plassen foran Mercedes som har 131 feil per 100 bil.

Koreanske Hyundai er en av verdens største bilprodusenter og er store i USA. Kanskje har dert noe med kvaliteten å gjøre? I alle fall tok de sjetteplassen i årets undersøkelse med 133 feil per 100 bil.

TOPPLISTEN 2017: Hele listen fra J.D Power.

Foran BMW som kom fra det med 139 feil per 100 bil.

Så tetner det seg til nedover. Chevrolet som er nok et GM-produkt ender på 142, hårfint foran Honda med 143 som igjen er like hårfint foran Jaguar som kaprer den siste plassen på denne topp 10-lista med 144 feil per 100. bil.

Det er interessant å merke at nettopp Jaguar gjør det såpass bra. De har tidligere slitt med dårlig kvalitetsrykte, men har jobbet hardt med å forbedre seg de siste årene.

Les om bilene som kom dårligst ut her

En viktig pekepinn

Bilindustrien tar denne undersøkelsen alvorlig, og det er en dyp ripe i lakken om man havner i bunnsjiktet her og naturlig nok en fjær i hatten om man gjør det godt, slik som bilene på topp 10-listen.

Er man på utkikk etter bil, ny eller brukt, og ønsker seg et forutsigbart og enkelt bilhold uten de store overraskelsene, så er det vel verdt å bruke noen minutter på undersøkelser som dette.


TREDJEPLASS: Toyota gjør det tradisjonelt bra i testene til J.D. Power, og kommer i 2017 kommer på en 3. plass.

TREDJEPLASS: Toyota gjør det tradisjonelt bra i testene til J.D. Power, og kommer i 2017 kommer på en 3. plass.

Du kan dele dine erfaringer om din bil med oss, her.

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

DAB: Advarer mot dårlig dekning - kan være sikkerhetsrisiko

Mercedes ML og BMW X5: Så lite koster drømme-SUV-ene etter 10 år

Test Ford Mondeo Hybrid Vignale: Her får du mye luksus - til...

Drømmetesten Audi R8 V10 Plus: - Ganske enkelt noe av det råeste jeg har kjørt

Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.