DRØMMEBIL FOR MANGE NORDMENN: Jaguar har annonsert at elbilen I-Pace skal være på veien i løpet av andre halvdel av 2018. Den kommer med firehjulstrekk og en rekkevidde på 35 mil.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace: Pris, dato, rekkevidde og plass i bagasjerom

Lanseringsdato, pris, rekkevidde, kWh, liter i bagasjerom: Her er alt vi vet om elbilen Jaguar I-Pace.

Jaguar avduket sin første elbil, SUV-en I-Pace i november 2016. Med en jaguar i grillen, sporty design, firehjulstrekk og en reell rekkevidde på 35 mil fenget den Side3s lesere fra første sekund.

Det er mye som tyder på at Jaguars ingeniører og designere har truffet blink. Jaguar i Norge opplyser om sjelden stor pågang fra nordmenn.

Jaguar i Norge: - Interessen for I-Pace overgår alle andre lanseringer

- Tilbakemeldingene på I-Pace har vært fantastiske. Vi kastet regelboka ut vinduet for å lage et elektrisk kjøretøy inspirert av estetikken til en superbil, ytelsene til en sportsbil og plassen til en SUV. Den har overrasket mange, og entusiasmen for vår første elbil har overgått alle mine forventinger, sier Jaguars sjefdesigner Ian Callum i en kommentar.

Pris på I-Pace

Jaguar er et etablert premiummerke, og det er ikke forventet at I-Pace blir en direkte billig bil selv med norske elbilfordeler.

På en annen side har elbilnykommeren Lucid Motors annonserte at deres luksuselbil Lucid Air får en startpris på 60.000 dollar - som kan bety en pris ned mot 555.000 kroner i Norge.

På sine nettsider spekulerer Insignia, Jaguars forhandler i Oslo, i hvilket prisnivå I-Pace kan komme til å få i Norge. Det er oppsiktsvekkende summer som nevnes:

Jaguar har tidligere kommunisert at de vil pris-posisjonere I-PACE ca. 5% under Tesla med samme ytelser – hvilket vil kunne si ca. kr. 750.000,-. Anerkjente bilmagasiner som britiske CAR Magazine og tyske Auto Motor und Sport antyder imidlertid begge en pris fra ca. kr. 550.000,- (hensyntatt dagens valuta-kurs og dagens avgiftsfritak i Norge).

Insignia tar i neste setning forbehold om at disse summene naturligvis langt fra er spikret.

Dette er med andre ord høyst usikkert, da fabrikken foreløpig ikke har gått ut med en konkret pris.

Oppdatert: Ifølge nederlandske autoblog.nl har prisene på I-Pace lekket via personer som har reservert bilen i Europa.

Bloggen oppgir priser fra 82.000 euro for grunnmodellen I-Pace S og opp til 106.000 euro for toppmodellen I-Pace First Edition.

Les også: Prisene på Jaguar I-Pace kan ha lekket - blir billigere enn Tesla Model S

Lanseringsdato for Jaguar I-Pace

Det vi har sett til nå er en konseptmodell. Under motormessen i Geneve bekreftet Jaguar lanseringsdatoen for produksjonsmodellen av I-Pace:

Jaguar I-Pace vil avdukes sent i 2017, og være på veien i andre halvdel av 2018

Salgssjef Jacob Moer Aanonsen i Jaguar Land Rover Norge forventer at produksjonsmodellen av I-Pace skal avdukes på bilmessen i Geneve i mars 2018.

Jaguar i Norge forteller til Side3 at Jaguar har høye forventninger til salget i "elbil-landet" Norge, og at vi er et prioritert land. Vi kan dermed håpe at vi stiller langt fremme i køen ved lansering.

I forbindelse med bilmessen i Geneve, har Jaguar publisert den første videoen av I-Pace på veien:

Rekkevidde for I-Pace

Under karosseriet skjuler det seg en væskekjølt 90 kWh batteripakke som driver to 200 hestekrefters motorer - ett til hvert hjulsett. I-Pace har med andre ord firehjulstrekk.

Jaguar oppgir rekkevidden til å være 220 miles etter den amerikanske (og mer troverdige) EPA-standarden.

Det vil si at du kan regne med å kunne kjøre 350 kilometer på en lading.

Elbilen oppgis å fullades i løpet av cirka 2 timer med en 50 kW DC hurtiglader.

For ordens skyld nevner vi at I-Pace har en oppgitt rekkevidde på 500 km etter den europeiske NEDC-standarden.


REKKEVIDDEN PÅ I-PACE er oppgitt til 220 miles etter den amerikanske EPA-standarden. Det tilsvarer 350 kilometer.

REKKEVIDDEN PÅ I-PACE er oppgitt til 220 miles etter den amerikanske EPA-standarden. Det tilsvarer 350 kilometer.

Ytelser i I-Pace

Ifølge administrerende direktør for Jaguar i USA, Joe Eberhardt, er I-Pace utviklet fra bunn av som en elbil. I-Pace er ikke bare en F-Pace med elmotor. Blant annet er kabinen plassert lenger fram i bilen som skal gi passasjerene mer plass samtidig som føreren får bedre sikt.

Batteripakken på 90 kWh driver to motorer på 200 hestekrefter hver. Med 400 hestekrefter, firhjulstrekk og et dreiemoment på 700 nm skal I-Pace gjøre unna 0-100 på fire sekunder.

GOD PLASS: Bagasjerommet bak er på 530 liter.

Mål, plass og bagasjerom i I-Pace

Jaguar I-Pace har følgende dimensjoner: 4,68 m (l) x 1,56 m (h) x 1,89 m (b).

Bilen er en femseter. Bagasjerommet bak er på 530 liter pluss et mindre bagasjerom foran på 36 liter - til sammen 566 liter før setene legges ned.

Alle tall for akselerasjon, motoreffekt, hastighet, rekkevidde og lading er produsentens estimater i henhold til tilgjengelig informasjon ved publisering. Produksjonsbiler vil testes og sertifiseres før lansering.

Promotion med annonselenker

Bootsene du kan bruke med dressen

Promotion med annonselenker

Dette er mannen kvinner vil ha!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.