De første Tesla Model 3-modellene forventes på veien i løpet av juli 2017. Men køene er laaange. Her står en prototype utenfor Teslas kjempefabrikk i Nevadaørkenen.

Model 3 vs. Model S

Internt dokument fra Tesla avslører de største forskjellene mellom Model S og Model 3

Tesla Model 3 har under 100 konfigurasjoner, mens Model S har over 1500. Det kan være dårlige nyheter for deg som håper på firehjulstrekk.

Oppdatert: Tesla har nå publisert sammenlikningen av Model 3 og Model S på nettadressen www.tesla.com/compare. For at oversikten skal komme opp, må du skifte sted til USA.


Et dokument som skal være ment for Teslas bilselgere og kundebehandlere får nå mye oppmerksomhet blant nettsider og blogger dedikert til elbiler.

Dokumentet er publisert på forumet Model 3 Owners Club av grunnleggeren Trevor Page.

Det er en sammenlikning av Model S opp mot Model 3, og er nok et forsøk fra Teslas side å "antiselge" folkevogna si. Her legges det vekt på at Model S er en langt mer avansert bil, slik også teslasjef Elon Musk har gjort i en rekke meldinger på Twitter.

Blant annet opplyses det at Model S gjør unna 0-100 km/t så rask som på 2,3 sekunder, mens Model 3 "bare" klarer det på 5,6 sekunder.

Det skulle likevel være nok akselerasjon for de fleste av oss. Til sammenlikning gjør en ny Volkswagen Passat 2.0 TDI 4Motion med 240 hk 0-100 km/t på 6,3 sekunder.

Samtidig inneholder oversikten en del detaljer som ikke tidligere har vær kjent. Model S opplyses å ha mer enn dobbelt så mye plass i bagasjerommet enn Model 3 - som her oppgis å ha bagasjerom på temmelig nøyaktig 400 liter.

Videre heter det at Model 3 kun har én liggende skjerm på 15 tommer, mens Model S har to skjermer. Dermed later det til å være bekreftet at Model 3 ikke har et tradisjonelt dashbord.

- Lanseres uten firehjulstrekk?

Det understrekes videre at Model 3 har en rekkevidde på om lag 350 km mens de forskjellige Model S-konfigurasjonene gir et spenn i rekkevidden på mellom 400 og 540 km (EPA).

Det oppgis også at Model S har over 1500 forskjellige konfigurasjoner, mens Model 3 har under 100.

Nettsiden Teslarati omtaler forskjellen som "drastisk" og spør seg om dette kan bety at Model 3 vil lanseres uten en D-versjon (altså uten firehjulstrekk), uten valg om batteripakke med høyere effekt og uten ludicrous mode.

Nettsiden Electrec skriver at Tesla tidligere har bereftet at Model 3 vil ha en batteripakke på under 60 kWh, men at et premiumvalg også skulle være tilgjengelig.

Etter det Side3 erfarer kommer Tesla til å holde resten av kortene om Model 3 tett til brystet fram til tredje og endelige avduking i juli 2017.

"Antiselger" Model 3

Denne interne oversikten later til å rakke ned på Model 3, noe også teslasjef Elon Musk har gjort en god stund. Medier omtaler det som å "antiselge" Model 3.

Spørsmålet en kan stille seg er hvorfor Tesla gjør det om en av årets absolutt viktigste bilnyheter?

- Denne antiselgingen er ganske forstålig, sier Side3s motorekspert Magnus Blaker.

- Tesla har nå lange ventelister på sin kommende modell, mens de har ledig kapasitet på Model S-produksjonen - hvor de trolig også har langt høyere marginer. Å forsøke å flytte folk fra Model 3-køen til Model S-køen er ganske naturlig.

Mercedes gjør det samme. De har begynt å lage billigere og mindre biler med det uttalte målet å få fremtidige kunder på de dyrere modellene.

- En må samtidig huske på at Tesla ikke har spesielt mye konkurranse for Model 3. Opel Ampera/Chevrolet Bolt ser ut til å være laget som en "compliance car" med lavt produksjonsvolum - mens andre store konkurrenter ikke ser ut til å dukke opp før 2019/2020. Dermed har de lite å tape på å snakke ned bilen, siden kundene ikke kan løpe noe annet sted, sier Blaker.

Shopping med annonselenker

Opptil 50 prosent rabatt på alt fra høst- og vinterkolleksjonene

Shopping med annonselenker

Spar opp til 50% på høst- og vinterkolleksjoner!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.