TUNGVEKTER: Biljournalist Jeremy Clarkson slaktet i sin tid Teslas elbil Roadster. Men hva mener han om elbilene i dag?

«Oof»

Hva Jeremy Clarkson synes om Tesla i dag

Jeremy Clarkson tegnet et så grimt bilde av Teslas første elbil at Elon Musk saksøkte «Top Gear». Dette er hva han synes nå.

«Top Gear»-legende Jeremy Clarkson og teslasjef Elon Musk er neppe perlevenner.

Da «Top Gear» med Clarkson i spissen testet elbilprodusentens første elbil Roadster, ble den slaktet så til de grader at Musk saksøkte programmet.

Det førte ikke fram, og Clarksons dom over Tesla ble stående: «It didn't seem to work».

- Det var en hardtslående dom, men den var rettferdig, sier Jeremy Clarkson til Mashable.

Dette var i 2008 og siden har Tesla gjort suksess med elbilene Model S og Model X.

Men hva mener Jeremy Clarkson, som nå er programleder for «The Grand Tour», om Teslas biler i dag?

- Jeg synes ikke den originale Teslaen var spesielt bra da og det gjør jeg ikke nå heller. Men herregud, de har kommet seg. Vi har en Tesla Model X i den nye sesongen, og «oof!» Noe av den er litt tvilsom, men mye er veldig imponerende, sier Clarkson til Mashable.

Han forteller at Tesla utfordrer selve konseptet bil.

- Det er en veldig interessant, ny måte å se på hva en bil er. Det er en haug av saker i den bilen for en niåring. Og alle menn har en mental alder på ni. Vi er alle ni år og tullete inne i hodet. Og det er mye tullete i den bilen som appellerer til den indre niåringen. Jeg likte den, slår Clarkson fast.

Se hele intervjuet nedenfor:

Tesla avduket nylig en ny generasjon av Tesla Roadster, og dette er en bil som skulle få selv Clarkson og gjengen i «The Grand Tour» til å sperre opp øynene.

0-100 km/t går på 1,9 sekunder og rekkevidden er nesten 1000 kilometer. Toppfarten er 402 kilometer i timen, som skal gjøre den til den raskeste produksjonsbilen i verden.

Batteripakken gir kraft til tre motorer, og bilen trekker på alle fire hjulene. Dreiemomentet er på uhørte 10.000 Nm, det er femgangeren av Bugatti Chiron!


Teslas nye Roadster stiller i en litt annen klasse enn originalen. Vi får håpe denne «fungerer».

Teslas nye Roadster stiller i en litt annen klasse enn originalen. Vi får håpe denne «fungerer».

Andre sesong av «The Grand Tour» starter den 8. desember 2017. Det synes klart at budsjettene ikke har blitt noe mindre siden debuten på Amazon Prime i 2016.

Den første traileren fra sesongen flasher den ene superbilen etter den andre og selvsagt absurde konkurranser. Teamet skal ha filmet på flere steder enn før, blant annet i Kroatia, Mosambik, Dubai, Spania, Sveits, Colorado og New York.

Se traileren nedenfor:

Promotion med annonselenker

Her er de billigste strømavtalene

Reisetips med annonselenker

Stor guide: Feriehus i Norge og Europa

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.