JEREMY CLARKSON MED TESLA MODEL X: Biljournalist Jeremy Clarkson slaktet i sin tid Teslas elbil Roadster. Men hva mener han om elbilene i dag?
JEREMY CLARKSON MED TESLA MODEL X: Biljournalist Jeremy Clarkson slaktet i sin tid Teslas elbil Roadster. Men hva mener han om elbilene i dag?

Jeremy Clarkson tester Tesla Model X

Hva Jeremy Clarkson synes om Tesla i dag

Jeremy Clarkson tegnet et så grimt bilde av Teslas første elbil at Elon Musk saksøkte «Top Gear». Nå har pipa fått en annen låt.

«Top Gear»-legende Jeremy Clarkson og teslasjef Elon Musk er neppe perlevenner.

Da «Top Gear» med Clarkson i spissen testet elbilprodusentens første elbil Roadster, ble den slaktet så til de grader at Musk saksøkte programmet.

Det førte ikke fram, og Clarksons dom over Tesla ble stående: «It didn't seem to work».

Siden har verken Clarkson eller hans to kumpaner Richard Hammond og James May testet noen av Teslas nye biler i regi av «Top Gear» eller «The Grand Tour». Richard Hammond skrev om Model S for The Mirror i 2014, men på skjermen har de simpelthen ignorert den amerikanske produsenten.

For som Clarkson understreker: Selv om dommen var rettferdig, er det noe helsikes drit å bli saksøkt.

Dette var i 2008 og siden har Tesla gjort suksess med elbilene Model S og Model X. Innen utgangen av året regner produsenten med å være større enn Volvo.

Det var dermed ingen vei utenom, og Clarkson har på ny testet - og dømt - en Tesla. Nærmere bestemt en Model X.

Eller dømt og dømt ... Med seks advokater som passasjerer er det ikke mye håndfast en får sagt.

Du kan se hele innslaget her:

I et intervju med Mashable forteller Clarkson, som nå er programleder for «The Grand Tour», at Tesla utfordrer selve konseptet bil.

- Det var en hardtslående dom, men den var rettferdig. Jeg synes ikke den originale Teslaen var spesielt bra da og det gjør jeg ikke nå heller.

- Men herregud, de har kommet seg. Noe av Model X er litt tvilsom, men mye er veldig imponerende.

- Det er en veldig interessant, ny måte å se på hva en bil er. Det er en haug av saker i den bilen for en niåring. Og alle menn har en mental alder på ni. Vi er alle ni år og tullete inne i hodet. Og det er mye tullete i den bilen som appellerer til den indre niåringen. Jeg likte den, slår Clarkson fast overfor nettsiden.

I november 2017 avduket Tesla en ny generasjon av Tesla Roadster, og dette er en bil som bør få selv Clarkson og gjengen i «The Grand Tour» til å sperre opp øynene.

0-100 km/t går på 1,9 sekunder og rekkevidden er nesten 1000 kilometer. Toppfarten er 402 kilometer i timen, som skal gjøre den til den raskeste produksjonsbilen i verden.

Batteripakken gir kraft til tre motorer, og bilen trekker på alle fire hjulene. Dreiemomentet er på uhørte 10.000 Nm, det er femgangeren av Bugatti Chiron!


Teslas nye Roadster stiller i en litt annen klasse enn originalen. Vi får håpe denne «fungerer».

Teslas nye Roadster stiller i en litt annen klasse enn originalen. Vi får håpe denne «fungerer».

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.