ESA godkjenner tre år med nullmoms på elbiler.
ESA godkjenner tre år med nullmoms på elbiler. Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

ESA godtar nullmoms for elbiler i tre år

EØS-tilsynet ESA har i dag godkjent en videreføring av norske elbilfordeler i en begrenset periode.

Det er skatte- og avgiftsfritakene som ESA har vurdert.

ESA godkjenner tre år med nullmoms på elbiler. Andre tiltak Norge har meldt inn for nullutslippsbiler, godkjennes for seks år, heter det i en pressemelding fra EFTAs overvåkingsorgan ESA.

– EØS gjør det mulig for Norge å subsidiere elbiler for å verne miljøet. Men staten må passe på at den får miljø for hver krone, sier ESA-president Sven Erik Svedman.

LES OGSÅ: IEA-sjef Fatih Birol: - Elbiler vil ikke redde klimaet

ESA godkjente forrige periode med elbilfordeler fram til 31. desember 2017, og den nye perioden trer i kraft fra nyttår. ESA setter som forutsetning at nullmomsen evalueres etter to år.

– Nullmomsen alene utgjør 3,2 milliarder kroner i statsstøtte i året. I en situasjon med rask teknologisk utvikling som gjør elbilene både bedre og billigere, er det viktig å hindre en overkompensasjon som verken kommer markedet eller forbrukerne til gode, skriver ESA.

LES OGSÅ: Nå kan det nærme seg slutten for elbil-fordelene

Fritak fra årsavgift og omregistreringsavgift for elbiler er blant tiltakene som er godkjent for seks år. Videre er det godkjent nullmoms og andre avgiftsfritak på hydrogenbiler i seks år.

Promotion med annonselenker

Du vil ikke tro hva denne mobilen tåler!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.