Foto: Magnus Blaker Side3

Elbil

Budsjettlekasje: Regjeringen innfører Tesla-avgift

Kan bli opp til 70.000 kroner dyrere

Det er som vanlig knyttet store forventinger til statsbudsjettet som legges frem torsdag 12. oktober. Ifølge TV 2 vil det nye budsjettet føre til at elbil av typen Tesla, vil øke i pris.

TV 2 skriver at det nye budsjettet vil inneholde en vektkomponent i pris- og avgiftsfastsettelsen. Tesla er den eneste elbilen på det norske markedet som er så tung at den rammes av den nye avgiften. Dersom påstanden stemmer, skriver nettsiden at de tyngste Tesla-bilene vil øke med hele 70.000 kroner. De letteste modellene vil få et prispåslag på rundt 7000 kroner.

Les også: Oslo taper 146 millioner på elbiler - nå kan prisene i bomringen øke

Målt i antall innbyggere er Norge et av landene der det selges mest elbiler på verdensbasis. Mange har gått til anskaffelse av elbil ettersom det gir en rekke fordeler: Gratis parkering på kommunale plasser, fri bomring og bruk av kollektivfeltet. Engangsavgiftene og moms er også ikke-eksisterende ved kjøp av elbil.

Selv om de fleste fordelene forblir i statsbudsjettet, er det noen som forsvinner. Tidligere i år ble det vedtatt at elbiler må starte å betale bomring fra og med mars 2019.

Om nyheten om økning i pris vil dempe elbil-salget i Norge må man enda vente en god stund på før man får svar på. I Hong Kong stupte salget av Tesla etter man i april 2017 avviklet elbilfordelene.

Les også:

Promotion med annonselenker

4 stilige sommerantrekk!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.