TØFT DESIGN: Den første elbilen til Audi er en SUV. Med e-tron Sportback konkurrerer de litt mer direkte med Tesla Model S - noe de også understreker med reklameplakater i Tyskland med slagordet «Musk-Have».
TØFT DESIGN: Den første elbilen til Audi er en SUV. Med e-tron Sportback konkurrerer de litt mer direkte med Tesla Model S - noe de også understreker med reklameplakater i Tyskland med slagordet «Musk-Have». Foto: Audi

Audi e-tron Sportback

Audi e-tron Sportback: Audi bekrefter produksjonen av sin andre helelektriske bil

- Produksjonen starter opp i 2019, melder Audi.

Audi opplever stor interesse i Norge for sin første elbil, SUV-en Audi e-tron quattro. Ett år før lansering har allerede 2000 nordmenn bestilt elbilen - usett.

Quattroen er ikke den eneste elbilen Audi jobber med. I april 2017 avduket selskapet den langt mer sportslige elbilen e-tron Sportback, og nå bekrefter Audi at konseptbilen skal masseproduseres.

Skal masseproduseres fra 2019

Produksjonen av e-tron Sportback skal starte opp ved fabrikken i Brussel i 2019. Dette er samme fabrikk som skal bygge e-tron quattro fra 2018.

Audi skriver følgende i en pressemelding den 21. juni 2017:

Audi is expanding its model portfolio with a new e-tron-model. Production of the Audi e-tron Sportback will start at Audi Brussels (Belgium) in 2019. That Audi plant will therefore be responsible for producing a second fully electric model. The Audi e-tron electric SUV will drive off the assembly line there as of 2018.

Audi understreker at begge e-tron-elbilene skal masseproduseres og lanseres globalt.


SPORTSLIG: Omtrent slik forestiller Audis ingeniører seg at selskapets andre helektriske bil skal se ut. Den første bilen er en SUV, og ruller ut av fabrikken allerede i 2018.

SPORTSLIG: Omtrent slik forestiller Audis ingeniører seg at selskapets andre helektriske bil skal se ut. Den første bilen er en SUV, og ruller ut av fabrikken allerede i 2018.

440 km reell rekkevidde?

Fra før av vet vi at e-tron Sportback blir utstyrt med en elmotor i området 320-370 kW. Det betyr at bilen skal gjøre unna 0-100 km/t på 4,5 sekunder.

Elbilen blir utstyrt med en batteripakke på 95 kWh. Ifølge Audi får den en NEDC-rekkevidde på over 500 km. Nettsiden Electrek anslår at det vil si noe i nærheten av 440 km etter den mer realistiske EPA-standarden.

Audi e-tron Sportback kommer med både forhjuls- og firehjulstrekk.

Konseptskisser viser at Audis crossover er utstyrt med tre skjermer. En stor hovedskjerm i midtkonsollen, og en mindre under. I tillegg vises nødvendig kjøredata på dashbordet foran sjåføren.

 

Interior

Interior

Interior

Interior

Legg også merke til sidespeilene, som er byttet ut med kameraer.

Det var nok en del Audi-ingeniører som satt morgenkaffen i halsen da Tesla avduket designet på sin Model S. Med e-tron Sportsback, som stiller i tilsvarende kategori som Teslas Model S, kommer Audi med et lite stikk tilbake.

På reklameplakater i Tyskland promoterer Audi bilen med slagordet "Musk-Have" ...

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.