KUTTES: Tesla har bestemt seg for å slutte å selge både Model X og Model S med 90 kWh-batteri.
KUTTES: Tesla har bestemt seg for å slutte å selge både Model X og Model S med 90 kWh-batteri.

Tesla Model S 90D

8. juni 2017 er det over og ut for Teslas Model S 90D og Model X 90D

Tesla kutter ut batterivalget 90 kWh på både Model S og Model X.

Tidligere i år var det slutt for Tesla Model S 60, den rimeligste av modellene i Model S-utvalget.

Og nå rydder Tesla ytterligere opp i utvalget: Tesla i Norge bekrefter overfor Side3 at både Model S og Model X ikke lenger vil bli mulig å bestille i 90D-utgave, og at endringen har temmelig umiddelbar virkning:

Modellene med batteripakken på 90 kWh er ikke lenger mulig å bestille fra og med 8. juni 2017.

- Forenkler produktutvalget

- Vi kommer til å fase ut 90 kWh-variantene av Model S og Model X den 8. juni for å imøtekomme våre kunders preferanser og forenkle produktutvalget vårt, opplyser Tesla til Side3.

Dermed blir det fire Model S-modeller tilgjengelig fordelt på to batteripakker, 75 kWh og 100 kWh: Den rimeligste versjonen Model S 75, firehjulstrekkerne 75D og 100D - samt Performance-utgaven P100D.

Betydelig prisforskjell

Hoppet i pris mellom de to batteripakkene blir med ett ganske stort:

Model S 75D ligger i dag på rundt 640.000 kroner, mens 100D ligger på drøyt 825.000 kroner. Det betyr at potensielle kjøpere blir stilt overfor en prisdifferanse på 185.000 kroner når de skal velge rekkevidde på sin nye elbil.

Tesla ønsker ikke å kommentere på om utfasingen av Model S 90D vil påvirke prisene på de øvrige bilene i utvalget.

- Høyt spill

Side3s bilekspert Magnus Blaker mener denne endringen er høyt spill fra Tesla.

- Rekkeviddeforskjellen mellom 90D og 100D er såpass liten at det gir mening å "forenkle" utvalget slik Tesla gjør nå. Men samtidig fjerner Tesla et veldig godt kompromiss i sin modellrekke: Prisforskjellen mellom 90D og 100D har vært ganske stor - mens du med 75D havner du omtrent på samme rekkevidde som en Opel Ampera-e.

- Dermed tvinger Tesla sine kunder å velge mellom en dyr og stor batteripakke, eller en løsning som ikke har spesielt mye bedre rekkevidde enn konkurrenten til halv pris. Med gratis hurtiglading, tror jeg resultatet blir at mange velger å ta skrittet ned til 75D, fremfor opp til 100D. Det betyr i så fall tapte inntekter.

Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.