Førerkort-gleden ble kortvarig for 18-åringen fra Troms. Etter to dager var det slutt. Nå må han være uten førerkort en god stund, deretter må han kjøre opp på nytt igjen hvis han skal ha det tilbake.
Førerkort-gleden ble kortvarig for 18-åringen fra Troms. Etter to dager var det slutt. Nå må han være uten førerkort en god stund, deretter må han kjøre opp på nytt igjen hvis han skal ha det tilbake. Foto: Illustrasjon Scanpix

Fartskontroll

18-åringen hadde førerkort i to dager - så møtte han på UP ...

Det svir ekstra når man er ung.

Det tar tid, krever kjøretrening og teoriprøve og dessuten koster det fort minst 30.000 kroner. Å få førerkort er ikke gjort i en fei, men å miste det kan gå langt raskere.

Det har vi igjen fått bekreftet etter at Utrykningspolitiet har hatt nattlige kontroller i Troms.

Natt til lørdag stilte de seg blant annet opp i Sørreisa. En av dem som kjørte inn i kontrollen var en 18-åring med ferskt førerkort. Og han kunne ikke kjøre videre etterpå.

Solid over grensen

Dette skriver politiet selv på Twitter:

Sørreisa: Tømmervika, trafikkontroll, bilfører 18 år, anm. for farts.overtr. 106 km/t i 60 km/t-sone, to dager gammelt førerkort beslaglagt.

Med 106 km/t i 60-sonen var 18-åringen solid over grensen for førerkortbeslag. Den går nemlig ved 86 km/t ved denne fartsgrensen. Og det stopper ikke der. Han blir også nødt til å kjøre opp på nytt.

– Når forsvinner egentlig prikkene i førerkortet?

Dobbelt opp med prikker

På dette området er det spesielle regler i starten. Alle som tar førerkort klasse B (personbil) får nemlig automatisk en prøvetid på to år.

Dersom man får førerkortet inndratt i denne tiden på grunn av lovbrudd i trafikken (for eksempel råkjøring), betyr det at man må avlegge full førerprøve på nytt, for å få førerkortet tilbake.

De som har førerkortet på prøvetid får også dobbelt så mange prikker i førerkortet som andre sjåfører.

Artikkelen er først publisert på broom.no. Les også:

Bøtesatsene: Så dyrt er det å kjøre for fort

VW Phaeton: Her får du diger luksusbil - til under 200.000 kroner

Dieselbiler: Derfor kan det være smart å kjøpe diesel

Del veien: Disse skiltene skaper hodebry for Vegvesenet

Shopping med annonselenker

Green Week: Toppsalgene denne uken

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.