TESLA MODEL 3: Dette er modellen av Model 3 Tesla viste fram i mars 2016. Publikumsbilder av en hvit Model 3 på test i USA viser mer tydelig hvordan bilen kan se ut.
TESLA MODEL 3: Dette er modellen av Model 3 Tesla viste fram i mars 2016. Publikumsbilder av en hvit Model 3 på test i USA viser mer tydelig hvordan bilen kan se ut. Foto: Tesla

Tesla Model 3

- Hvit Tesla Model 3 ser nesten ut som en helt annen bil

Nye publikumsbilder av Tesla Model 3 har dukket opp, viser design i mer detalj.

Nå som Tesla nærmer seg produksjonsstart av den etterlengtede "folkeelbilen" Model 3, dukker det stadig opp video og bilder fra publikum som har sett ulike modeller på test rundt om i USA.

Vi har sett en eller flere svarte og blå modeller, og sist ut er en hvit versjon.

Det spesielle med denne hvite modellen, er at bilens design kommer tydeligere fram enn ved tidligere spionbilder.

Det er interessant hvor forskjellige prototypene kan se ut ved hver nye observasjon ettersom vi får nye vinkler, lys og farger, tatt i betraktning at vi har relativt få bilder av dem. Den hvite slippkandidaten ser nesten ut som en helt annen bil.

De eneste offisielle bildene vi har av Model 3 er konseptbildene Tesla publiserte i forbindelse med avdukingen av bilen i mars 2016.

Nå vet vi ikke om bilen som er fotografert her er en helt produksjonsklar Model 3, men den kan tyde på at Tesla har kommet fram til en modell som ligner svært mye på den visjonen de la fram for over ett år siden.

TEMMELIG LIK: Konseptbildet øverst skiller seg ikke mye fra den såkalte slippkandidaten som er avbildet nederst. Dørhåndtak, profiler på siden, sidespeil, bak- og frontlykter er alt temmelig som skissert. Samtidig ser antagelig snuta på den hvite bilen lenger ut enn den virkelig er på grunn av forskyvninger i bildet.

Teslasjef Elon Musk bekreftet i et Ted Talk-intervju fredag at produksjonen av Model 3 er i rute for oppstart i løpet av juli 2017. De store spørsmålene er hvilke utstyrsnivåer bilen kommer i - og til hvilken pris - og hva rekkevidden vil være.

Offisielt skal Model 3 kunne klare minst 345 km per opplading til en pris på 35.000 dollar. Det kan tilsvare en pris på rundt 310.000 kroner i Norge (se egen boks).

1 tesladollar ≈ 8,86 kroner

 

Med utgangspunkt i den norske og amerikanske prisen på rimeligste Tesla Model S og Model X, har vi regnet ut hva dollarprisen i USA i praksis utgjør i Norge inkludert elbilfordeler.

74.500 dollar for Tesla Model S 75D tilsvarer i praksis 654.950 kroner i Norge. Det vil si at for hver tesladollar i USA må en ut med 8,79 kroner i Norge.

82.500 dollar for Model X 75D utgjør i praksis 736.500 kroner i Norge, som gir en tesladollar tilsvarende 8,93 kroner.

Gjennomsnittet på de to bilene blir 8,86, noe som kan tilsi en pris på om lag 310.000 kroner for Model 3, som skal få en pris på 35.000 dollar i USA.

Vi understreker at dette bare er lek med tall, og spekulasjon for vår side.

Promotion med annonselenker

Få lysten og livsgleden tilbake!

Promotion med annonselenker

Salget du ikke må gå glipp av!

Side3 bildeshout

blogg.no

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side3.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.